Skapat av Anna Winér @anna_winer

Receptet går bra att laga och förvara i kylen i flera dagar. Pannkakorna blir faktiskt ännu lite mumsigare om de får stå och mjukna ihop sig lite. Att du kan tillaga dem lång tid innan gör pannkakstornet helt perfekta vid kalas då man har mycket att göra samma dag. Du kan då lätt trolla fram dessa ifrån kylen på ett kick!

Saffran-pannkis
Du behöver
- Pannkakor:
- 1/2 dl vita bönor
- 1/2 banan
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 paket saffran, knappt
- Hallonmousse:
- 1/2 dl vita bönor
- 1/2 banan
- 1/2 dl växtbaserad kvarg
- 1/2 msk kokosolja
- 8 hallon
- Garnering:
- 16 hallon
Så gör du
En portion, ca 12 st pannkakor vilket blir 4 pannkis-torn
- Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
- Häll upp smeten i 12 st bullformar av aluminium. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.
- Mixa ihop alla ingredienser till moussen och ställ den i kylen för att stelna lite.
- Låt pannkakorna svalna innan du garnerar dem med moussen och hallon. Servera!
Ett recept för alla att älska:
- Inget gluten
- Inga animaliska produkter
- Sockerfritt
Fler pannkakstorn hittar du här!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här