Sök

Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Jag tryckte ut pepparkaksdegen i en rund form och toppade jag med ett riktigt högt och tjockt lager saffranspannacotta: vilken lyxtårta!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Nyttig saffranscheesecake med pepparkaksbotten, av Anna Winér

Krämig saffranscheesecake

Saffranscheesecaken med pepparkaksbotten är riktigt enkel att baka och blir himla krämig. Vill du ha en vanlig kexbotten fungerar det också himla bra! Det här receptet är veganskt, glutenfritt och bakat utan socker så det ska kunna njutas av de flesta.

Nyttig saffranscheesecake med pepparkaksbotten, av Anna Winér
Skriv ut

Saffranscheesecake

Du behöver

  • Pepparkaksdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, urkärnade och skalade
  • 1,5 msk pepparkakskryddor
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 1-2 msk vatten
  • Saffranscheesecake:
  • 5 dl vegetabilisk grädde
  • 1 tsk agar agar
  • 1,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 1 dl mandelsmör (kan uteslutas)
  • 0,5-1 pkt saffran

Så gör du

1 tårta, 15 cm i diameter

Pepparkaksdeg: 

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills den går ihop till en jämn deg.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Ställ kallt.

Saffranscheesecake:

3. Rör ihop ingredienserna till cheesecaken och låt vätskan sjuda på spisen ett par minuter. Låt svalna något.

4. Häll cheesecakesmeten ovanpå pepparkaksbottnen och ställ kallt för att stelna.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook