Mjuka saffranskakor – falska lussebullar

Mjuka saffranskakor som smälter i munnen. Som världens krämigaste lussebullar, fast så mycket snabbare och enklare. Vegansk, glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Mjuka saffranskakor som smälter i munnen. Som världens krämigaste lussebullar, fast så mycket snabbare och enklare. Vegansk, glutenfria och utan tillsatt socker.

Recept

6-8 st

Detta behöver du

  • 0,5 dl mos av äpple
  • 2,5 msk mandelsmör
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm fiberhusk
1 nypa saffran

    Så gör du

    1. Skala, skiva och sjud ca 1 äpple. Mixa bitarna slätt och mät upp 0,5 dl mos.
    2. Mixa alla ingredienser slätt.
    3. Klicka upp smeten till ca 6-8 kakor.
    4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10-15 minuter.

      Tips! Jag blandade mjuk neutral kokosolja med vanilj-steviadroppar och ringlade över de kalla kakorna. Förvara i kylen så stelnar ”kristyren”.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Trillingnötkakor – glutenfria, veganska och utan tillsatt socker

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x