Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Semmel-ballerina
Du behöver
- Kex:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk smält kokosolja
- ca. 0,5 msk vatten
- Vegetabilisk grädde
- Mandelmassa:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk fibersirap
- 0,5-1 msk vatten
Så gör du
6 ST
Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen utom grädden. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut 12 cirklar med hål i mitten på hälften. Grädda mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.
Mandelmassa:
2. Mixa mandelmassan slät och lagom krämig. Rulla till bollar.
Montering:
3. Spritsa vispad grädde längs kanten på de hela kexen och lägg en boll mandelmassa i mitten.
4. Lägg kexet med hål ovanpå. Pudra över mandelmjöl eller kokosmjöl.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>