Semmel-ballerina

Sammel -ballerina: krispiga och söta kakor med en stor klick mandelmassa i mitten och ett lager fluffig grädde runt. Veganska, glutenfria och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

semmel-ballerina-anna-winer-3-jpg.jpg

Semmel-ballerina

Du behöver

  • Kex:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk smält kokosolja
  • ca. 0,5 msk vatten
  • Vegetabilisk grädde
  • Mandelmassa:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk fibersirap
  • 0,5-1 msk vatten

Så gör du

6 ST
Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen utom grädden. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut 12 cirklar med hål i mitten på hälften. Grädda mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.

Mandelmassa:
2. Mixa mandelmassan slät och lagom krämig. Rulla till bollar.

Montering:
3. Spritsa vispad grädde längs kanten på de hela kexen och lägg en boll mandelmassa i mitten.
4. Lägg kexet med hål ovanpå. Pudra över mandelmjöl eller kokosmjöl.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

semmel-ballerina-anna-winer-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ballerinakex som smakar vaniljhjärtan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x