Följ receptets skapare Anna på instagram >>


Silkesglassar som inte smälter
3 stora glassar
Du behöver
- 3 dl silkestofu
- 1,5 dl smält neutral kokosolja
- Steviadoppar efter smak
- Tutti Frutti eller bubbelgums -essens
- Livsmedelsfärg
- Kräm:
- 1 dl mandelmjölk
- 0,5-1 msk potatismjöl
- Tutti Frutti eller bubbelgums -essens
- 1 msk fibersirap
- 2 tsk vegetabiliskt smör
- Livsmedelsfärg
Så gör du
3 STORA
1. Mixa allt slätt och häll upp i formar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar. Ställ dem en stund i frysen om de är svåra att lossna.
Kräm:
2. Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills det tjocknat. Tag av från plattan och rör i essens, sötning, smör och livsmedelsfärg. Låt svalna.
3. Fyll ”glassarna” med krämen och servera med färska bär.
Tips! Desserten är godast om den stått framme en stund. Då är de som krämigast.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>