Smältfria silkesglassar

Smältfria silkesglassar som smakar Piggelin och bubbelgum. Detta är veklingen barnsligt gott!! Och självklart både glutenfritt, veganskt och sockerfritt.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

silkes-glass-anna-winer-5-jpg.jpg
silkes-glass-anna-winer-4-jpg.jpg

Silkesglassar som inte smälter

3 stora glassar

Du behöver

  • 3 dl silkestofu
  • 1,5 dl smält neutral kokosolja
  • Steviadoppar efter smak
  • Tutti Frutti eller bubbelgums -essens
  • Livsmedelsfärg
  • Kräm:
  • 1 dl mandelmjölk
  • 0,5-1 msk potatismjöl
  • Tutti Frutti eller bubbelgums -essens
  • 1 msk fibersirap
  • 2 tsk vegetabiliskt smör
  • Livsmedelsfärg

Så gör du

3 STORA
1. Mixa allt slätt och häll upp i formar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar. Ställ dem en stund i frysen om de är svåra att lossna.

Kräm:
2. Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills det tjocknat. Tag av från plattan och rör i essens, sötning, smör och livsmedelsfärg. Låt svalna.
3. Fyll ”glassarna” med krämen och servera med färska bär.

Tips! Desserten är godast om den stått framme en stund. Då är de som krämigast.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

silkes-glass-anna-winer-9-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pepparkaksmuffins på bönor & banan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x