Sök

Smältfri cheesecakeglass som smakar chokladboll

Krämig cheesecake som smakar chokladboll med ett täcke av kokosmjölk blir underbart gott och perfekt att servera som glass utan att den smälter bort. Receptet är enkelt att göra och av det nyttigare slaget.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Smältfri cheesecakeglass som smakar chokladboll, av Anna Winér

Chockladbollsglass av cheesecakesmet

”Glassen” består av en cheeescakesmet som är vegansk, fri från gluten och vitt socker. Den blir underbart krämig och serverar man den riktigt kall känns det nästan som en riktig glass.

Smältfri cheesecakeglass som smakar chokladboll, av Anna Winér

Snabb blötläggning av cashewnötter

Cashewnötterna ska egentligen ligga flera timmar i vatten. Men ibland vill man ju baka NU!  Då finns ett smart tips: snabblötläggning på 15 minuter!

Gör så här:

1. Täck nötterna med vatten i en kastrull och koka upp. Stäng av värmen, sätt på locket och låt stå 15 minuter.  

2. Skölj nötterna noga och sen är de redo att användas!

Smältfri cheesecakeglass som smakar chokladboll, av Anna Winér
Skriv ut

Chokladbollscheesecake som glass

Du behöver

  • Cheesecake:
  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 dl kokosolja, smält
  • 0,5 dl kaffe eller vatten
  • 5 mosade dadlar
  • 0,75-1 dl kakao
  • Kokosspegel:
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 krm agar agar

Så gör du

5 stycken

Cheesecake: 

1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i 5 glassformar och frys.

Kokosspegel: 

2. Blanda alla ingredienser och låt sjuda på spisen några minuter. Låt svalna något.

Montering: 

3. Ta ut de frysta glassarna och häll på kokosspegeln. Låt stelna några minuter. Servera tinad men kall.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook