Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chockladbollsglass av cheesecakesmet
”Glassen” består av en cheeescakesmet som är vegansk, fri från gluten och vitt socker. Den blir underbart krämig och serverar man den riktigt kall känns det nästan som en riktig glass.

Snabb blötläggning av cashewnötter
Cashewnötterna ska egentligen ligga flera timmar i vatten. Men ibland vill man ju baka NU! Då finns ett smart tips: snabblötläggning på 15 minuter!
Gör så här:
1. Täck nötterna med vatten i en kastrull och koka upp. Stäng av värmen, sätt på locket och låt stå 15 minuter.
2. Skölj nötterna noga och sen är de redo att användas!

Chokladbollscheesecake som glass
Du behöver
- Cheesecake:
- 5 dl cashewnötter, blötlagda
- 1 dl kokosolja, smält
- 0,5 dl kaffe eller vatten
- 5 mosade dadlar
- 0,75-1 dl kakao
- Kokosspegel:
- 1 dl kokosmjölk
- 2 krm agar agar
Så gör du
5 stycken
Cheesecake:
1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i 5 glassformar och frys.
Kokosspegel:
2. Blanda alla ingredienser och låt sjuda på spisen några minuter. Låt svalna något.
Montering:
3. Ta ut de frysta glassarna och häll på kokosspegeln. Låt stelna några minuter. Servera tinad men kall.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Sugen på fler smarta glassar?
Gör en glass som smakar morotskaka >>
Testa citronglassen med hallon >>