Sök

Smältfri cheesecakeglass med citron och hallon

Citroncheesecake med hallon på en pinne är en perfekt ”fejk-glass” som aldrig smälter. Den är enkel och snabb att göra, dessutom helt vegansk, glutenfri och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Smältfri cheesecakeglass med citron och hallon, av Anna Winér

Med cheesecakesmet får du en snabb och enkel glass

Den här cheesecaken, som smakar citron och har en blankt täcke av hallon, är riktigt krämig och gör sig himla bra på pinne! Tänk på att servera den riktigt kall (ej fryst) så k’nas det nästan som en riktig glass.

Smältfri cheesecakeglass med citron och hallon, av Anna Winér

Snabb blötläggning av cashewnötter

Cashewnötterna ska egentligen ligga flera timmar i vatten. Men ibland vill man ju baka NU!  Då finns ett smart tips: snabblötläggning på 15 minuter!

Gör så här:

1. Täck nötterna med vatten i en kastrull och koka upp. Stäng av värmen, sätt på locket och låt stå 15 minuter.  

2. Skölj nötterna noga och sen är de redo att användas!

Smältfri cheesecakeglass med citron och hallon, av Anna Winér
Skriv ut

Smältfri citronglass med hallon

Du behöver

  • Cheesecake:
  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 dl kokosolja, smält
  • 0,5 dl citronsaft
  • 5 mosade dadlar
  • 2 avokado
  • Hallonspegel:
  • 1 dl hallonpuré, silad
  • 2 krm agar agar

Så gör du

5 stycken

Cheesecake: 

1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i 5 glassformar och frys.

Hallonspegel: 

2. Blanda alla ingredienser och låt sjuda på spisen några minuter. Låt svalna något.

Montering: 

3. Ta ut de frysta glassarna och häll på hallonspegeln. Låt stelna några minuter.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook