Skapat av Anna Winér @anna_winer

Med cheesecakesmet får du en snabb och enkel glass
Den här cheesecaken, som smakar citron och har en blankt täcke av hallon, är riktigt krämig och gör sig himla bra på pinne! Tänk på att servera den riktigt kall (ej fryst) så k’nas det nästan som en riktig glass.

Snabb blötläggning av cashewnötter
Cashewnötterna ska egentligen ligga flera timmar i vatten. Men ibland vill man ju baka NU! Då finns ett smart tips: snabblötläggning på 15 minuter!
Gör så här:
1. Täck nötterna med vatten i en kastrull och koka upp. Stäng av värmen, sätt på locket och låt stå 15 minuter.
2. Skölj nötterna noga och sen är de redo att användas!

Smältfri citronglass med hallon
Du behöver
- Cheesecake:
- 5 dl cashewnötter, blötlagda
- 1 dl kokosolja, smält
- 0,5 dl citronsaft
- 5 mosade dadlar
- 2 avokado
- Hallonspegel:
- 1 dl hallonpuré, silad
- 2 krm agar agar
Så gör du
5 stycken
Cheesecake:
1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i 5 glassformar och frys.
Hallonspegel:
2. Blanda alla ingredienser och låt sjuda på spisen några minuter. Låt svalna något.
Montering:
3. Ta ut de frysta glassarna och häll på hallonspegeln. Låt stelna några minuter.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Sugen på fler smarta glassar?
Gör en chokladbollsglass med kokosspegel >>