Sök

Smulpaj på pepparkaksdeg och äpple

Min pepparkaksdeg fick en helt nytt användningsområde: smuldeg till en äppelpaj! Att jag inte tänkt på det tidigare! Pepparkaksdegen gör ju sig riktigt bra ihop med äpplen i en paj.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Smulpaj på pepparkaksdeg och äpple, av Anna Winér

Enkel smulpaj i tre lager

Jag tryckte ut lite av min pepparkaksdeg i botten av formen (som blev som en härlig mjuk pepparkaka) resten smulade jag ovanpå äpplena till ett krispigt smul. En riktigt lyckad kombo där man snabbt får en äppelpaj med tre olika goda lager.

Skriv ut

Smulpaj på pepparkaksdeg

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, urkärnade och skalade
  • 1,5 msk pepparkakskryddor
  • 1 msk kokosolja
  • 1-2 msk vatten
  • Äppelbitar med kanel

Så gör du

1 FORM 15x15 CM

1. Mixa ingredienserna, utom äpplena, till en smulig deg. Tryck ut hälften i botten på formen.

2. Skiva äpplena, vänd i kanel och lägg dem ovanpå degen.

3. Smula resten av degen överst. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, 15-20 minuter.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook