Sök

Plättar på 1 ingrediens med snabb dulce de leche

Den här dulce de lechen gör du på 10 minuter och är enkel att smaksätta. Plättarna gör du lika enkelt på linser och vatten. Hela rätten är dessutom vegansk, glutenfri och utan vitt socker. Perfekt till både frukost och lunch!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Plättar på 1 ingrediens med snabb dulce de leche, av Anna Winér

”Pannkor” -plättar på linser

Jag kallar dessa plättarna för ”pannkor” då de är ett mellanting av pannkakor och macka i konsistensen och smak. Perfekt som matigare alternativ till vanliga pannkakor! De är i grunden gjorda på endast vatten och linser, men lite sötning och smaksättning gör dem riktigt goda!

Plättar på 1 ingrediens med snabb dulce de leche, av Anna Winér

Snabb vegansk dulce de leche

För att göra vanlig dulce de leche kokar man konservburkar med kondenserad mjölk i några timmar.. Vill man ha vegansk måste man koka kokosmjölk ännu längre! Så här har vi räddningen! Dulce de leche på 10 minuter! Kolasåsen blir riktigt härlig i konsistensen och är enkel att smaksätta även med kakao till en chokladkolasås.

Skriv ut

Pannkor med snabb dulce de leche

Du behöver

  • Pannkor:
  • 1 dl torkade röda linser
  • 2 dl vatten
  • sötning efter smak
  • Smaksättning till pannkor:
  • kakao, jordnötssmör, lucumapulver mm.
  • Dulce de leche:
  • 1 dl björksocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk lucumapulver, kakao eller gräddkola essens
  • 1 nypa salt
  • 3 dl vegetabilisk mjölk

Så gör du

10 stycken

Pannkor:

1. Blanda linserna med vattnet i en burk med lock, låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar.

2. Mixa sedan linserna (med vattnet) med vald smaksättning och sötning till en fluffig smet.

3. Stek som plättar. 

Dulce de leche -kolasås:

1. Rör ihop alla torra ingredienser i en kastrull.

2. Vispa ner mjölken och sjud på medelhög värme. Vispa runt då och då tills du fått en lagom tjock kolasås. 

3. Förvara kolasåsen i en burk i kylen.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook