Sök

40 perfekta veganska plättar på 15 minuter utan gluten

Fika till alla: 40 perfekta veganska plättar på 15 minuter utan gluten eller socker: wow! Med små formar i ugnen behöver plättarna varken passas eller vändas! Bara mixa ihop allt och låta ugnen göra jobbet.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

snabba plättar med blåbär stående i ett torn på silvrigt fat, av Anna Winér

Snabba och smidiga plättar i massor

Plättarna går riktigt snabbt och lätt att göra och de blir inte brända då ugnen ger dem jämn värme runt om. Dessutom slipper du stå och vända dem på järnet! Gör dem antingen i små formar eller baka hela smeten i en stor som du sedan delar.

Jag färgade mina med lite blå matfärg. Det gör dem extra roliga vid exempelvis kalas!

plättar med grädde och blåbär, av Anna Winér

Veganska plättar på bönor och banan

Plättarna innehåller både bönor och banan vilket gör dem både nyttiga och riktigt krämiga i konsistensen. Bananens naturliga sötma gör att du inte behöver tillsätta något extra socker i smeten. Men vill du ha sötare plättarna kan du tillsätta valfri sötning efter smak. Även en nypa kanel eller saffran är riktigt gott i smeten!

små plättar i ett torn med grädde och bär på toppen, av Anna Winér
Skriv ut

Perfekta plättar i ugn

Du behöver:

  • 2 dl kokta vita bönor eller 2 ägg
  • 2 bananer
  • 4 tsk bakpulver
  • Vaniljpulver eller valfri smaksättning
  • Tillbehör:
  • Vispad grädde
  • Blåbär

Så gör du:

2 portioner
1. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
2. Häll smeten i 40 stycken runda formar eller en stor.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook