40 perfekta veganska plättar på 15 minuter utan gluten

Fika till alla: 40 perfekta veganska plättar på 15 minuter utan gluten eller socker: wow! Med små formar i ugnen behöver plättarna varken passas eller vändas! Bara mixa ihop allt och låta ugnen göra jobbet.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a0404-jpg.jpg

Snabba och smidiga plättar i massor

Plättarna går riktigt snabbt och lätt att göra och de blir inte brända då ugnen ger dem jämn värme runt om. Dessutom slipper du stå och vända dem på järnet! Gör dem antingen i små formar eller baka hela smeten i en stor som du sedan delar.

Jag färgade mina med lite blå matfärg. Det gör dem extra roliga vid exempelvis kalas!

k9a0444-jpg.jpg

Veganska plättar på bönor och banan

Plättarna innehåller både bönor och banan vilket gör dem både nyttiga och riktigt krämiga i konsistensen. Bananens naturliga sötma gör att du inte behöver tillsätta något extra socker i smeten. Men vill du ha sötare plättarna kan du tillsätta valfri sötning efter smak. Även en nypa kanel eller saffran är riktigt gott i smeten!

k9a0447-jpg.jpg

Perfekta plättar i ugn

Du behöver:

  • 2 dl kokta vita bönor eller 2 ägg
  • 2 bananer
  • 4 tsk bakpulver
  • Vaniljpulver eller valfri smaksättning
  • Tillbehör:
  • Vispad grädde
  • Blåbär

Så gör du:

2 portioner
1. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
2. Häll smeten i 40 stycken runda formar eller en stor.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Härlig juldryck med Capri-Sun

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x