Skapat av Anna Winér @anna_winer

Snabba och smidiga plättar i massor
Plättarna går riktigt snabbt och lätt att göra och de blir inte brända då ugnen ger dem jämn värme runt om. Dessutom slipper du stå och vända dem på järnet! Gör dem antingen i små formar eller baka hela smeten i en stor som du sedan delar.
Jag färgade mina med lite blå matfärg. Det gör dem extra roliga vid exempelvis kalas!

Veganska plättar på bönor och banan
Plättarna innehåller både bönor och banan vilket gör dem både nyttiga och riktigt krämiga i konsistensen. Bananens naturliga sötma gör att du inte behöver tillsätta något extra socker i smeten. Men vill du ha sötare plättarna kan du tillsätta valfri sötning efter smak. Även en nypa kanel eller saffran är riktigt gott i smeten!

Perfekta plättar i ugn
Du behöver:
- 2 dl kokta vita bönor eller 2 ägg
- 2 bananer
- 4 tsk bakpulver
- Vaniljpulver eller valfri smaksättning
- Tillbehör:
- Vispad grädde
- Blåbär
Så gör du:
2 portioner
1. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
2. Häll smeten i 40 stycken runda formar eller en stor.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här