Sök

Smältfri snickersglass

Snickersglassar som inte smälter! Len cashewglass, seg kola, mjuk chokladganache och krispiga jordnötter. Bäst av allt: glassarna är veganska, glutenfria och sockerfria!

snickersglass_av Anna Winér
Skriv ut

Snickersglass

Du behöver

  • Cashewglass:
  • 2,5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 dl kokosgrädde
  • 4 msk kokosolja, smält
  • 3 msk flytande sötning
  • Kola:
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 2,5 msk jordnötssmör
  • 4 tsk flytande sötning
  • salt efter smak
  • Chokladganache:
  • 50 g choklad, vegansk och sockerfri
  • 0,25 dl kokosgrädde

Så gör du

4-8 GLASSAR
Cashewglass:
1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i en spritspåse.

Kola:
2. Koka upp ingredienserna och låt koka ca 0,5-1 minut, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Häll i en spritspåse.

Chokladganache:
3. Smält samman chokladen och kokosgrädden och häll i en spritspåse.

Montering:
4. Fyll smorda glassformar till ca. hälften med cashewglass.
5. Spritsa i kola och chokladganache och dra oregelbundna mönster med skaftet på en sked.
6. Ställ kallt för ett stelna eller i frysen så går det riktigt snabbt! Ta loss dem från formarna och strö nötter över. Servera direkt från kylen eller tinade.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

snickersglass_av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook