Sök

Vegansk snickerspudding

Vad sägs om en krämig jordnötspudding med seg jordnötskola, nötter och gärna lite chokladganache att servera bredvid? Vegansk, glutenfri och utan vitt socker!

Snickerspudding Anna Winér
Skriv ut

Du behöver

  • Pudding:
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk flytande sötning
  • 1,5-2 msk kokosolja
  • 2 msk jordnötssmör
  • Kola:
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 2,5 msk jordnötssmör
  • 4 tsk flytande sötning
  • salt efter smak

Så gör du

2-4 ST
Pudding:
1. Sjud kokosgrädde och fiberhusk till en seg kräm på medelvärme. Tag av från plattan och mixa i resterande ingredienser.
2. Häll smeten i smorda formar eller portionsglas och ställ kallt, helst över natten.

Kola:
3. Koka upp ingredienserna och låt koka ca 0,5-1 minut, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Låt svalna.

Tips! Variera mängden kokosolja beroende på hur fast du vill ha puddingen. Chokladganache gör du enkelt genom att smälta samman choklad med lite kokosgrädde till en lagom fast/rinnig chokladsås.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Snickerspudding Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook