Sök

Vegansk och sockerfri bakelse med saffran och bär

Mjuk saffranskaka med ett lent hallontäcke är en underbar kombo! Underbart är det också att receptet är sockerfritt, veganskt och glutenfritt.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk och sockerfri bakelse med saffran och bär, av Anna Winér

Tips till saffransbakelsen

Hittar du inte kakaosmör kan du byta ut kakaosmöret och kokosoljan mot 200 g vit choklad!

Vegansk och sockerfri bakelse med saffran och bär, av Anna Winér
Skriv ut

Sockerfri saffransbakelse

Du behöver

  • Botten:
  • 2 dl kokta och mosade äpplen
  • 1,5 dl nötsmör, t.ex. mandelsmör lr frösmör
  • 2 tsk bakpulver
  • Några droppar citron
  • 1 nypa saffran
  • Hallontäcke:
  • 200 g hallon, mixade och silade
  • 150 g kakaosmör
  • 50 g neutral kaokosolja
  • 2 msk fibersirap
  • 50 g vegetabiliskt smör

Så gör du

Botten:

1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.

2. Mixa alla ingredienser slätt och häll upp i en form som är ca 18 cm i diameter.

3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 15-20 minuter.

Hallontäcke:

4. Smält kakaosmör och kokosolja.

5. Mixa hallonen slätt och sila bort kärnorna. Vispa ner fibersirap och häll sedan ner blandningen i den smälta kokosoljan och kakaosmöret. Rör ihop till en slät smet.

6. Tillsätt smöret lite i taget under vispning tills allt smält samman. 

7. Häll hallonsmeten på bottnen och låt stelna i kylen.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Vegansk och sockerfri bakelse med saffran och bär, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook