Skapat av Anna Winér @anna_winer
Tips till saffransbakelsen
Hittar du inte kakaosmör kan du byta ut kakaosmöret och kokosoljan mot 200 g vit choklad!
Sockerfri saffransbakelse
Du behöver
- Botten:
- 2 dl kokta och mosade äpplen
- 1,5 dl nötsmör, t.ex. mandelsmör lr frösmör
- 2 tsk bakpulver
- Några droppar citron
- 1 nypa saffran
- Hallontäcke:
- 200 g hallon, mixade och silade
- 150 g kakaosmör
- 50 g neutral kaokosolja
- 2 msk fibersirap
- 50 g vegetabiliskt smör
Så gör du
Botten:
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
2. Mixa alla ingredienser slätt och häll upp i en form som är ca 18 cm i diameter.
3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 15-20 minuter.
Hallontäcke:
4. Smält kakaosmör och kokosolja.
5. Mixa hallonen slätt och sila bort kärnorna. Vispa ner fibersirap och häll sedan ner blandningen i den smälta kokosoljan och kakaosmöret. Rör ihop till en slät smet.
6. Tillsätt smöret lite i taget under vispning tills allt smält samman.
7. Häll hallonsmeten på bottnen och låt stelna i kylen.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
