Sök

Rysligt goda spindelgrottor

FILM + RECEPT + STEG-FÖR-STEG-BILDER. Ska du bara baka en sak till Halloween föreslår jag de här smöriga grottorna med Dumlekola både i och ovanpå. Den söta spindeln är pricken över i:et.

I samarbete med Fazer

Rysligt goda

Dumle-grottor är en av mina favoritkakor. Jag tror att det är den krämiga kolan i kontrast till den smöriga lite salta kakan som får igång mina sinnen.

Med det sagt skulle jag vilja påstå att de här spindelgrottorna är de optimala Halloween-kakorna. Inte nog med att de är goda- de är fantastiskt gulliga och gör sig därför bra på fikabordet. Dessutom får man ju TVÅ Dumle i varje kaka!

Nedan finner du receptet, som också går att skriva ut om du önskar, samt steg-för-steg-bilder som är enkla att följa.

Jag önskar dig en rysligt god Halloween!

Skriv ut

Spindelgrottor med dubbel-Dumle

Du behöver:

 • DUMLEGROTTOR
 • 200 g rumsvarmt smör
 • 1 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk bakpulver
 • 12 Dumlekolor
 • SPINDLAR
 • 100 g Ögon Premium Bakchoklad 70%
 • 12 Dumlekolor
 • 24 strösselkorn (eller andra passande ögon)

Så gör du:

Se steg-för-steg-bilderna nedanför

 

Steg-för-steg-bilder

1

Lägg det rumsvarma smöret i en bunke.

2

Tjoff- I med sockret och rör runt.

3

Blanda ihop mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en separat skål och häll i mjölblandningen i smörblandningen.

4

Rör runt. Intensivt!

5

Ta fram 12 formar och fyll varje form med en Dumlekola. Har du ett muffinsjärn kan du använda det, annars är lite stadigare bakformar att föredra. Forma 12 bollar av degen. 

6

Tryck ner degbollarna över Dumle-kolorna.

7

Och vips in i den redan uppvärmda ugnen.

8

Under tiden som dina söta små kakor gottar sig i ugnsvärmen smälter du chokladen. Jag smälte min i mikron, men vattenbad funkar också bra. Jag körde högsta effekt en minut, tog ut och rörde om och upprepade proceruden tills chokladen var smält. 

9

Jag tycker att färdig spritspåse är överskattat i det här sammanhanget och använde mig av en vanlig plastpåse som jag satte över ett glas.

I med chokladen....

10

... och vips har du en hemmafixad sprits. Klipp ett pyttelitet hål i hörnet på påsen. Och då menar jag verkligen PYTTELITET (annars kommer du att ha choklad överallt)

11

När kakorna är gyllenbruna ta du ut dem ur ugnen. När de har svalnat helt är det dags att fixa spindlarna.

12

Använd chokladen som lim för att få fast spindeln och ögonen. Jag använde runda strössel som ögon, men du kan också använda andra typer av strössel eller färdiga godisögon (finns bl.a. på Panduro).

13

En liten chokladplupp som pupill.

14

Sist men inte minst de åtta benen såklart. I det här momentet krävs det lite koncentraton, så håll tungan rätt i munnen.

15

BU! Färdiga att slukas.

Här har ni mitt Halloween-crew- redo att smaska Dumlegrottor. Observera att jag har en egen skelettdräkt som jag köpte för några år sedan. Jag vet inte hur ni funkar, men jag tycker att det blir lite extra partykänsla när även vi vuxna klär ut oss.

Elmer har fått mersmak!

För fler rysligt goda recept, kolla in Fazers egna receptbank här. Bland alla fina recept hittar du bland annat de här söta pumporna och fågelskrämmorna- båda gjorda av Dumlekolor.

--------------------------------------

Tycker du att de här spindelgrottorna verkar vara en god idé till Halloween? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook