Sök

Stor spöklampa – steg för steg

Årets stora halloween-pyssel är just det: stort. Den här underbara spöklampan blir ett iögonfallande halloweenpynt som garanterat kommer imponera på såväl barn som gäster.

Spöklampa i samarbete med Panduro

Go home or go big. Jag har under flera år varit sugen på att göra ett riktigt stort spöke till halloween och i år slog jag slag i saken.

Stor spöklampa – steg för steg

Så gör du spöklampan

Det visade sig att den var enklare än vad jag trott att pyssla ihop. Själva stommen tog mindre än en timme att sätta ihop - sedan lät jag den torka över natten.

Innan ni börjar pyssla är det viktigt att täcka golvet med papper eller plast för att inte få lim på golvet. Leta även upp en bra plats där du vet att spöket kan stå en längre stund för att torka.

Stor spöklampa – steg för steg
Stor spöklampa – steg för steg

1. Skapa stommen

Skapa stommen till spöket. Jag använde en barstol för att få upp höjden. Sedan avslutade jag med en hink, en lång ståltråd som fick sticka upp som "armar"på vasr sin sida ur hinken och (se bild) och en stor ballong som fungerar som stommen till huvudet. 

Stor spöklampa – steg för steg

2. Börja drapera spöket

Blanda 4 dl lim med 1 dl vatten. 

Dela tyget i stora bitar som du doppar i limmet och sedan hänger över din spökstomme. Låt gärna torka lite innan du upprepa processen med resten av tyget. Låt slutligen torka minst 4 timmar, gärna över natten.

Blir det inte tillräckligt styvt kan det hända att du behöver pensla ett lager till när allt har torkat.

Stor spöklampa – steg för steg

3. Dags att dekorera

Kontrollerna att tyget torkat helt och att det är stelt. Är det ostadigt efter att det torkat behöver du drapera med fler lager tylltyg eller pensla med mer limblandning och låta torka ytterligare en gång.

När det är stelt och stadigt tar du försiktgt loss ballongen från tyget och smäller ballongen. Lyft upp spöket från stommen, fäst sedan plastögon på spöket och häng upp det med en nylontråd.

Stor spöklampa – steg för steg

Spöklampan är klar!

Fäst en tunn ljusslinga i spöket för extra kuslig och festlig effekt! 

Stor spöklampa – steg för steg

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

 Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook