Sök

Krämig tårta i glas med citron och bär

Saftig citronsockerkaka, färska hallon och blåbär, söt bärsylt och fluffig grädde i ett glas! Det här slår alla tårtor jag ätit. Den blir riktigt krämig, saftig och det söta från bären är underbart ihop med citronsmaken i sockerkakan.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Krämig tårta i glas med citron och bär, av Anna Winér

Tårta i glas är för alla

Snabb och enkel att baka, glutenfri, vegansk och utan vitt socker så blir den här tårtan i glas perfekt för de allra flest! Den kan till och med platsa som en lyxig frukost eller brunch.

Krämig tårta i glas med citron och bär, av Anna Winér

Så vispar du fluffig vegetabilisk grädde

Vispa grädden med lite potatismjöl, eller bakpulver, så får du en fastare och fluffigare vegetabilisk grädde. Testa även att ha i lite vaniljpulver, det blir riktigt gott!

Skriv ut

Tårta i glas

Du behöver

  • 1,5 dl mandelsmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 mosade dadlar eller valfri sötning
  • 0,5 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • 1 citron (0,5 dl saft och skalet)
  • Garnering:
  • hallon
  • blåbär
  • vispad vegetabilisk grädde

Så gör du

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vänd sedan ihop till en slät smet.

2. Smörj en form, ca 15 x 15 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.

3. Smula sönder kakan och mixa lite av bären till en slät sås. Varva sedan kaka, bärsås, hela bär och grädde i glas!

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook