Skapat av Anna Winér @anna_winer
Tårta i glas är för alla
Snabb och enkel att baka, glutenfri, vegansk och utan vitt socker så blir den här tårtan i glas perfekt för de allra flest! Den kan till och med platsa som en lyxig frukost eller brunch.
Så vispar du fluffig vegetabilisk grädde
Vispa grädden med lite potatismjöl, eller bakpulver, så får du en fastare och fluffigare vegetabilisk grädde. Testa även att ha i lite vaniljpulver, det blir riktigt gott!
Tårta i glas
Du behöver
- 1,5 dl mandelsmjöl
- 4 tsk kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 mosade dadlar eller valfri sötning
- 0,5 dl vegetabilisk mjölk
- 0,6 dl rapsolja
- 1 citron (0,5 dl saft och skalet)
- Garnering:
- hallon
- blåbär
- vispad vegetabilisk grädde
Så gör du
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vänd sedan ihop till en slät smet.
2. Smörj en form, ca 15 x 15 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.
3. Smula sönder kakan och mixa lite av bären till en slät sås. Varva sedan kaka, bärsås, hela bär och grädde i glas!
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>