Krämig tårta i glas med citron och bär

Saftig citronsockerkaka, färska hallon och blåbär, söt bärsylt och fluffig grädde i ett glas! Det här slår alla tårtor jag ätit. Den blir riktigt krämig, saftig och det söta från bären är underbart ihop med citronsmaken i sockerkakan.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

kramig-tarta-i-glas-med-citron-och-bar-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Tårta i glas är för alla

Snabb och enkel att baka, glutenfri, vegansk och utan vitt socker så blir den här tårtan i glas perfekt för de allra flest! Den kan till och med platsa som en lyxig frukost eller brunch.

kramig-tarta-i-glas-med-citron-och-bar-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Så vispar du fluffig vegetabilisk grädde

Vispa grädden med lite potatismjöl, eller bakpulver, så får du en fastare och fluffigare vegetabilisk grädde. Testa även att ha i lite vaniljpulver, det blir riktigt gott!

Tårta i glas

Du behöver

  • 1,5 dl mandelsmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 mosade dadlar eller valfri sötning
  • 0,5 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,6 dl rapsolja
  • 1 citron (0,5 dl saft och skalet)
  • Garnering:
  • hallon
  • blåbär
  • vispad vegetabilisk grädde

Så gör du

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vänd sedan ihop till en slät smet.

2. Smörj en form, ca 15 x 15 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.

3. Smula sönder kakan och mixa lite av bären till en slät sås. Varva sedan kaka, bärsås, hela bär och grädde i glas!

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

7 tips för en glassig sommar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x