Sök

Tårtbottnar som är glutenfria, veganska och bakade utan vitt socker

Det här receptet på tårtbottnar är riktigt enkelt och anpassat att kunna ätas av de flesta. De är glutenfria, äggfria, mejerifria (veganska) och bakade utan socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Tårtbotten för alla, av Anna Winér

Enkla tårtbottnar för alla 

Den här tårtbotten är riktigt enkel att baka och innehåller varken gluten eller några animaliska produkter. Den är inte heller bakad med socker utan sötad med rent steviapulver vilket är mer hälsosamt. 

Bottnarna blir inte så luftiga som klassiska tårtbottnar men de håller ihop fint och får en god smak. Testa även att smaksätta dem med lite kardemumma!

Skriv ut

Tårtbotten

Du behöver

  • 2,5 dl torkade linser
  • 4 dl vatten
  • 2 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 krm fiberhusk
  • 3 krm vaniljpulver

Så gör du

1 tårtbotten, ca 15-20 cm i diameter

1. Blanda linserna med 4 dl vatten i en burk med lock, låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar.

2. Mixa sedan linserna med vattnet som de legat i blöt i och övriga ingredienser till en fluffig smet.

3. Häll upp smeten i en form som är ca 15-20 cm i diameter och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook