Sök

Allergianpassade tofu-praliner utan socker

Krämiga praliner som nästan är som en len mousse i konsistensen, dessutom sockerfria, glutenfria och utan animaliska produkter. Här finns recept på tre versioner: choklad, vanilj och saffran!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Enkla tofu-praliner i 3 smaker, av Anna Winér
Enkla tofu-praliner i 3 smaker, av Anna Winér
Enkla tofu-praliner i 3 smaker, av Anna Winér

Tips till tofu-pralinerna

Vid mandelallergi kan mandelsmöret bytas mot valfritt nöt-eller frösmör. Även tofun kan bytas ut vid allergi, testa i så fall ”tofu” gjord på havre istället.

Skriv ut

Tofu-praliner

Du behöver

  • 270 g tofu (1 pkt)
  • 3 msk fibersirap
  • 2 msk mandelsmör
  • 2 msk neutral kokosolja, smält
  • 2 msk vegetabilisk mjölk
  • Smaksättning, välj en:
  • 3 msk kakao
  • 2-3 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa saffran

Så gör du

1. Mixa alla ingredienser med vald smaksättning till en slät smet. 

2. Låt smeten stelna i kylen och rulla sedan till bollar eller häll smeten i formar.

3. Pudra pralinerna med t.ex. kakao, färgat mandelmjöl (rosa) eller lite kokosmjöl och guldpulver.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook