Allergianpassade tofu-praliner utan socker

Krämiga praliner som nästan är som en len mousse i konsistensen, dessutom sockerfria, glutenfria och utan animaliska produkter. Här finns recept på tre versioner: choklad, vanilj och saffran!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

enkla-tofu-praliner-i-3-smaker-av-anna-winer-03-jpg.jpg
enkla-tofu-praliner-i-3-smaker-av-anna-winer-04-jpg.jpg
enkla-tofu-praliner-i-3-smaker-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Tips till tofu-pralinerna

Vid mandelallergi kan mandelsmöret bytas mot valfritt nöt-eller frösmör. Även tofun kan bytas ut vid allergi, testa i så fall ”tofu” gjord på havre istället.

Tofu-praliner

Du behöver

  • 270 g tofu (1 pkt)
  • 3 msk fibersirap
  • 2 msk mandelsmör
  • 2 msk neutral kokosolja, smält
  • 2 msk vegetabilisk mjölk
  • Smaksättning, välj en:
  • 3 msk kakao
  • 2-3 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa saffran

Så gör du

1. Mixa alla ingredienser med vald smaksättning till en slät smet. 

2. Låt smeten stelna i kylen och rulla sedan till bollar eller häll smeten i formar.

3. Pudra pralinerna med t.ex. kakao, färgat mandelmjöl (rosa) eller lite kokosmjöl och guldpulver.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

1-1-1 kola: sockerfri nötkola på 3 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x