Toscabollar med snabb nougatfyllning

Toscasmeten är det godaste på toscakakor, så varför inte göra bollar av den så man kan äta den som den är? Göm lite nougat inuti och det blir oslagbart! Receptet är som vanligt glutenfritt, veganskt och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

toscabollar-anna-winer-03-jpg.jpg

Toscabollar med nougatfyllning

Du behöver

  • Toscabollar:
  • 1 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
  • 5 msk mandelsmör
  • 2,5 msk fibersirap
  • ca. 2 dl hackade nötter/frön
  • Nougatfyllning:
  • ca. 0,5 dl Nougatfyllning:
  • ca. 2 tsk kakao

Så gör du

Toscabollar:
1. Koka upp ingredienserna till kolan ca 2 minuter. Rör hela tiden och tag sedan av från värmen och blanda i nötter/frön. Blanda i så pass mycket att smeten blir formbar men inte smular sönder för mycket. Låt svalna.

Nougatfyllning:
2. Blanda mandelsmör med kakao till lagom smak och frys in i små klumpar (ca 1 tsk i varje).

3. Forma toscasmeten till bollar med en frusen fyllning i mitten. Ställ i kylen och servera när fyllningen tinat.

Tips! Hur mycket nötter/frön du behöver beror på hur finhackade dem är och hur seg kolan blivit.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

toscabollar-anna-winer-04-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Äppelbollar med mandelsmör och hemlig gömma

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x