Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Toscabollar med nougatfyllning
Du behöver
- Toscabollar:
- 1 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
- 5 msk mandelsmör
- 2,5 msk fibersirap
- ca. 2 dl hackade nötter/frön
- Nougatfyllning:
- ca. 0,5 dl hasselnötssmör
- ca. 2 tsk kakao
Så gör du
Toscabollar:
1. Koka upp ingredienserna ca 2 minuter. Rör hela tiden och tag sedan av från värmen och blanda i nötter/frön. Blanda i så pass mycket att smeten blir formbar men inte smular sönder för mycket. Låt svalna.
Nougatfyllning:
2. Blanda hasselnötssmör med kakao till lagom smak och frys in i små klumpar (ca 1 tsk i varje).
3. Forma toscasmeten till bollar med en frusen fyllning i mitten. Ställ i kylen och servera när fyllningen tinat.
Tips! Hur mycket nötter/frön du behöver beror på hur finhackade dem är och hur seg smeten blivit.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>