Sök

Trillingnöt-grottor

Trillingnöt -grottor med krispigt skal, krämig nougat, len mörk choklad och hasselnötter på toppen. Detta är rena lyckogodiset i jul om man älskar trillingnöt! Receptet är glutenfritt, veganskt och utan tillsatt socker.

trillingnot-pajer_anna_winér
Skriv ut

Trillingnöt-pajer

Du behöver

  • Kex:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 2 msk fibersirap
  • ca. 0,5 msk vatten
  • Nougatfyllning:
  • 1,5 dl hasselnötssmör
  • 1,5 msk kakao
  • Topping:
  • hasselnötter utan skal
  • choklad, vegansk & sockerfri

Så gör du

18 ST
Kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen.
2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar som du trycker ut i smorda silikonformar. Nagga bottnen på kakorna med en sticka.
3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10 minuter. Låt svalna.

Nougatfyllning:
4. Blanda ihop hasselnötssmör med kakao och häll i kakorna. Ställ kallt.

Topping:
5. Häll smält choklad över fyllningen i kakorna när de är riktigt kalla. Tryck ner skalade hasselnötter. Förvara i kylen. 

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

trillingnot-pajer_anna_winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook