Piffa tröjan till skolstart med hemligt tryck

Att måla och trycka på tröjor är ett enkelt och roligt pyssel som alla klarar av. Den här gången har vi tagit ett av mina favoritcitat från min uppväxt och tryckt en tröja med ett hemligt meddelande på.

I SAMARBETE MED PANDURO

Knappt har man hunnit komma in i semesterlunken förrän det är dags att börja tänka på jobb- och skolstart. Hemma hos oss förbererer vi oss genom att piffa upp lite prylar inför terminstarten.

Jag älskar stämplar av alla de sorter. De går att använda på allt från gratulationskort och böcker till att märka kläder och få barnen intresserade av bokstäver. Den här gången bestämde vi oss för att trycka på tröjor. 

ma-la-pa-tro-jor-c-jpg.jpg

Jag hade precis sett en tröja på nätet med ett hemligt budskap som man kunde vika fram och var sugen på att göra en sån, fast på mitt sätt.

När jag var liten hade jag en skärmmössa där det stod ”Skolan är bäst på sommaren”. Jag tycker att det budskapet är perfekt på den här typen av tröja, då den kan bäras både vid de tillfällen när man älskar skolan (används som vanlig tröja) och när man längtar tillbaka till sommarlovet (det hemliga trycket uppdraget).

Trycket är såklart gjort med glimten i ögat. Det finns ingen institution som är lika bra som skolan och alla ni som kämpar med att utbilda våra barn, ni är mina hjältar!

ma-la-pa-tro-jor-b-jpg.jpg

Skaffa dig en personlig ryggsäck till skolstart. Vi visar hur du enkelt pimpar din ryggsäck med både namn och läskande körsbär. 

ma-la-pa-tro-jor-a-jpg.jpg

SÅ TRYCKER DU ETT HEMLIGT BUDSKAP- STEG FÖR STEG

1

Du behöver en t-shirt i valfri färg och modell. Lägg plast iuti t-shirten så att baksidan inte bli färgad och försök att lägga den slätt. Vi ville ha stora bokstäver på framsidan och valde det här stämpelsetet där hela alfabetet ingår. Lägg upp stämplarna och försäkra dig om att det du vill skriva får plats. Här finns massor av olika textilfärg att välja mellan. 

ma-la-pa-tro-jor-1-jpg.jpg
2

Dutta färg på stämplarna och tryck med fast hand bokstav för bokstav. Det medkommer ett trähandtag i stämpelpaketet, men både jag och barnen tyckte att det var lättare att trycka med fingrarna. 

ma-la-pa-tro-jor-2-jpg.jpg
3

Nu är det stora trycket färdigt!

ma-la-pa-tro-jor-3-jpg.jpg
4

Vik upp tröjan cirka en decimeter. Nu ska du skriva det hemliga budskapet på baksidan. Jag valde en stämpelsats med lite mindre bokstäver för att allt skulle få plats, men det beror ju på vad du ska skriva. 

ma-la-pa-tro-jor-4-jpg.jpg
5

Just det. Jag använde mig av den här svarta textilfärgen. När färgen har torkat strykfixeras den på avigsidan i ca 3-5 minuter med strykjärn inställt på bomull. Efter 24 timmar tål färgen maskintvätt i 40 °C.

ma-la-pa-tro-jor-5-jpg.jpg
6

Tjoho- redo att börja skolan!

ma-la-pa-tro-jor-6-jpg.jpg

Vill du ha ännu mer inspiration? Kolla in kategorin ”måla på textil” på Panduros inspirationssida. Där finns en massa bra idéer och tips på hur du målar på textil. Visste du exempelvis att du kan använda en limpistol för att göra en mall till tröjtryck?

ma-la-pa-tro-jor-panduro-jpg.jpg

————————————–

Känner du någon som skulle vilja trycka tröjor? Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela artikeln. 

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Studsiga bollar- bara 2 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x