Skapat av Anna Winér @anna_winer
Tips till de nyttiga chokladvåfflorna!
Receptet räcker till en portion och det går fint att mixa ihop smeten och förvara i kylen en stund innan man vill grädda våfflorna. Tänk bara på att ha fryst bananskivor till glassen några timmar tidigare, eller ha för vana att alltid ha lite bananskivor i en påse i frysen.
Receptet är fritt från vitt socker och gluten.

Chokladvåfflor med nötglass
Du behöver:
- Våfflor:
- 1 dl kokta bönor eller glutenfri havregryn
- 1 dl kvarg
- 1 msk kakao
- 1 ägg
- Nötglass:
- 1 fryst banan
- 1 msk jordnötssmör
Så gör du:
En portion
- Hacka och frys bananen några timmar i frysen.
- Mixa alla ingredienser till våffelsmeten i en skål.
- Smörj våffeljärnet och stek våfflor av smeten.
- Låt bananen tina lite innan du mixar den med jordnötssmöret till en krämig glass.
- Servera våfflorna med glassen och ringla över lite extra nötsmör.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här