Sök

Våfflor på chokladbollssmet

Visste du att du kan lägga vanlig chokladbollssmet i ditt våffeljärn och få världens krispigaste våfflor på nolltid?

Våfflor på chokladbollssmet, av anna winér

Chokladbollar i våffeljärnet

Våfflorna blir riktigt krispiga och de passar perfekt med fluffig kokosgrädde som förhöjer chokladbollssmakerna. Tänk på att vara försiktig, eventuellt vänta lite tills våfflorna svalnat något, innan du lyfter upp dem från järnet. Annars kan de lätt gå sönder.

chokladbollsvåffla, av anna winér
Skriv ut

Chokladbollsvåfflor

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 75 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • Tillbehör:
  • Kokos, att rulla bollar i
  • Kokosgrädde

Så gör du

1. Mixa alla ingredienser till en jämn deg. Rulla några bollar i kokos till garnering.

2. Rulla resterande deg till större bollar som du lägger i ditt varma våffeljärn och gräddar i ca 2-3 minuter.

3. Lyft försiktigt upp våfflorna från järnet och servera med kokosgrädde och de små chokladbollarna

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook