
Chokladbollar i våffeljärnet
Våfflorna blir riktigt krispiga och de passar perfekt med fluffig kokosgrädde som förhöjer chokladbollssmakerna. Tänk på att vara försiktig, eventuellt vänta lite tills våfflorna svalnat något, innan du lyfter upp dem från järnet. Annars kan de lätt gå sönder.
Chokladbollsvåfflor
Du behöver
- 4 dl havregryn
- 75 g smör
- 1,5 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 msk kakao
- 1 msk vatten
- Tillbehör:
- Kokos, att rulla bollar i
- Kokosgrädde
Så gör du
1. Mixa alla ingredienser till en jämn deg. Rulla några bollar i kokos till garnering.
2. Rulla resterande deg till större bollar som du lägger i ditt varma våffeljärn och gräddar i ca 2-3 minuter.
3. Lyft försiktigt upp våfflorna från järnet och servera med kokosgrädde och de små chokladbollarna