Sök

Mjölkfri och vegansk varm brietårta

Ni vet en sån där härlig brie som man bakat i ugnen, hällt nötter och kolasås över och sen delar så härligt smält ost rinner ut? Här har vi äntligen receptet på en vegansk och mjölkfri version!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Mjölkfri och vegansk varm brietårta, av Anna Winér

Smart vegansk brie som smälter

Jag gröpte ur en vegansk dessertost gjord på nötter (som inte smälter i ugnen) och fyllde med en ostmix som smälter. På så sätt fick jag en stabil utsida och en härligt krämig insida efter en stund i ugnen. 

Mjölkfri och vegansk varm brietårta, av Anna Winér
Skriv ut

Mjölkfri & vegansk bakad brie

Du behöver

  • 1 vegansk dessertost (som ej smälter)
  • 1 valfri vegansk ost (som smälter)
  • Kolasås, nötter och bär till garnering

Så gör du

1. Gröp ur dessertosten som inte smälter och mixa innehållet med en valfri ost som smälter. 

2. Fyll dessertosten med mixen och baka mitt i igen på 200 grader ca 10-20 minuter.

3. Toppa med sockerfria kolasås, nötter och bär! 

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Sockerfri kolasås

Gör sockerfri kolasås till osten genom att koka upp 1 dl fibersirap med 0,5 dl vegetabilisk mjölk till en seg konsistens.

Mjölkfri och vegansk varm brietårta, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook