Veganska valnötsbrownies att dö för

De här valnötsbrowniesen är himmelriket. I kakform. Att de är bakade utan raffinerat socker, animaliska produkter, gluten och mjölk är nästan för bra. Ett måste att testa helt enkelt.

Älskar du som jag blandningen av mustig choklad och nötig sötma med en ton av kaffe? Då är dessa brownies definitivt något för dig. De tillagas dessutom helt utan ugn och passar de flesta eftersom de är helt utan gluten, raffinerat socker, mjölk och animaliska produkter. 

brownies-3-jpg.jpg

Foto: Suzys Green Kitchen

Ett härligt brownielager toppat av ett tjockt lager frosting. Bättre än så blir dert knappast! 

brownies-2-jpg.jpg

Ett bevis på hur goda de är. Suzy, som har skapat det här receptet, jobbar också på Lotta Love Superfoodbar i Malmö. En kund som hade smakat dessa brownies tyckte att de var så goda så hon ville köpa en hel form. Och servera som en tårta.

Himmelska nyttiga valnötsbrownies 

Du behöver:

  • BOTTEN
  • Ca 500 gr valnötter
  • ev. 100 gr hela valnötter att trycka i botten (valfritt)
  • 2 dl kakao
  • 40 st (ca 500 gr) urkärnade färska dadlar
  • 1 stor nypa salt
  • FROSTING
  • Ca 50 st (600 gr) urkärnade färska dadlar
  • Ca 2 dl espressokaffe (starkt kaffe)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ljus tahini (sesampasta)
  • 4 dl kokosolja utan smak (smält över vattenbad)
  • 1 stor nypa salt
  • 1 msk vaniljpulver
  • Ev. hela kaffebönor och valnötter att strö på frostingen (valfritt)

Så gör du:

Ca 27-30 brownies

Form: ca 20 x 26 cm


Botten:

  1. Mixa valnötter, kakao & salt till ett mjöl i en matberedare
  2. Tillsätt urkärnade dadlar och mixa tills det går ihop till en jämn deg som enkelt går att trycka ihop
    mellan fingrarna.
  3. Använd händerna för att trycka ut degen till ett jämnt bottenlager i formen.
  4. Tryck i de extra 100 gram valnötterna jämnt över hela botten.
  5. Ställ in formen i frysen tills fyllningen är klar.


Fyllning:

  1. Mixa dadlar, espresso, vatten, tahini, salt och vaniljpulver till en så slät smet som möjligt. Ju slätare smet, desto godare smak!
  2. Tillsätt kokosolja, mixa snabbt till det gått ihop med resten av smeten. Smaka av.
  3. Ta fram botten och häll över fyllningen.
  4. Toppa ev med hela kaffebönor & valnötter.
  5. Ställ in i frysen tills frostingen har stelnat helt.
  6. Skär upp brownies i valfri storlek och servera.
  7. Förvara dem i frysen och plocka fram vid behov.
brownies-1-jpg.jpg

——————————————————-
Tipsa gärna dina vänner om dessa valnötsbrownies. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Suzy på Facebook: klicka här
För att följa receptets skapare Suzy på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Godaste hallonspliten fixar du själv

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x