Upp och ner -pavlova utan ägg och socker

Krispiga marängkupoler som gömmer krämig grädde, sötsyrliga lemoncurd och färska bär. Söt och syrligt. Krispiga och krämigt. Allt i en härlig kombo!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Krispiga marängkupoler som gömmer krämig grädde, sötsyrliga lemoncurd och färska bär. Söt och syrligt. Krispiga och krämigt. Allt i en härlig kombo!

Upp och ner pavlova

Detta behöver du

Maräng

  • 1 dl kikärtsspad* (eller 1 dl vatten + 2 tsk kikärtspulver)
  • 4 msk fibersirap
  • 0,5 tsk xantangummi

Lemoncurd

  • 2 dl citronjuice
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk fibersirap
  • 0,5 dl kokosgrädde

Servering:

  • kokosgrädde
bär

    Så gör du

    1. Maräng:
    2. Vispa kikärstsspad fluffigt. Tillsätt lite sirap i taget och fortsätt vispa tills du har en blank marängsmet. Vispa slutligen ner xantangummi till en seg maräng. Spritsa upp i önskade former. Jag spritsade på upp och ner vända silikonformar.
    3. Grädda marängen i 90 minuter på 100 grader om du gör stora, gör du små är de klara på halva tiden. Stäng av värmen och låt marängerna ligga kvar någon timme tills de är helt krispiga.
    4. Lemoncurd:
    5. Sjud juice och potatismjöl under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och mixa i sötning och kokosgrädde. Låt svalna.
    6. Servering:
    7. Doppa kanten av glaset i guldpulver. Fyll glas med kokosgrädde och lemoncurd. Toppa med bär och lägg en kupol av maräng över.

      Tips! Använder du kikärtsspad så sjud spadet så du koncentrerar det ytterligare och får riktigt krispiga maränger. Sjud 2 dl ner till 1 dl.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Får mer inspiration i social medier

    Följ FixaSjälv på Facebook >>

    Följ FixaSjälv på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Bovifrutti – Risifrutti på bovete

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x