Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Krispiga marängkupoler som gömmer krämig grädde, sötsyrliga lemoncurd och färska bär. Söt och syrligt. Krispiga och krämigt. Allt i en härlig kombo!
Upp och ner pavlova
Detta behöver du
Maräng
- 1 dl kikärtsspad* (eller 1 dl vatten + 2 tsk kikärtspulver)
- 4 msk fibersirap
- 0,5 tsk xantangummi
Lemoncurd
- 2 dl citronjuice
- 2 msk potatismjöl
- 3 msk fibersirap
- 0,5 dl kokosgrädde
Servering:
- kokosgrädde
Så gör du
- Maräng:
- Vispa kikärstsspad fluffigt. Tillsätt lite sirap i taget och fortsätt vispa tills du har en blank marängsmet. Vispa slutligen ner xantangummi till en seg maräng. Spritsa upp i önskade former. Jag spritsade på upp och ner vända silikonformar.
- Grädda marängen i 90 minuter på 100 grader om du gör stora, gör du små är de klara på halva tiden. Stäng av värmen och låt marängerna ligga kvar någon timme tills de är helt krispiga.
- Lemoncurd:
- Sjud juice och potatismjöl under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och mixa i sötning och kokosgrädde. Låt svalna.
- Servering:
- Doppa kanten av glaset i guldpulver. Fyll glas med kokosgrädde och lemoncurd. Toppa med bär och lägg en kupol av maräng över.
Tips! Använder du kikärtsspad så sjud spadet så du koncentrerar det ytterligare och får riktigt krispiga maränger. Sjud 2 dl ner till 1 dl.
