Sök

Mjukt pepparkakshus med mandelsmör & vit choklad

FikaTillAlla: Pepparkakshuset för oss som älskar pepparkaksdeg! Det här mjuka pepparkakshuset är veganskt, glutenfritt, innehåller inget tillsatt socker och är lätt att bygga. Färgat mandelsmör och vit choklad gör det till ett riktigt de luxe hus!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

mjukt pepparkakshus med glasyr av mandelsmör och vit choklad fota av anna winér

Pepparkakshus som smakar som pepparkaksdeg

Det här är verkligen bakverket för alla som älskar pepparkaksdeg! Konsistensen är riktigt saftig, smörig och lite kompakt, vilket gör att pepparkakshuset smakar precis som pepparkaksdeg!

närbild på pepparkakshuset för oss som älskar pepparkaksdeg

Mjukt pepparkakshus med mandelsmör & vit choklad

Huset består av mjuk pepparkaka som jag gräddat i en trekantig cilikonform i ugnen. Takplattorna är utstansade av samma smet som jag bredde ut på ett bakplåtspapper och gräddade. Efter gräddningen stansade jag ut takplattor, monterade ihop huset med smält choklad och mandelsmör. Lite kokos på toppen fick efterlikna snö!

Skriv ut

Mjukt pepparkakshus med mandelsmör & vit choklad

Du behöver:

  • Hus:
  • 1 dl vita kokta bönor
  • 1 banan
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dadel
  • Dekorering:
  • Mandelsmör
  • Röd matfärg
  • Kokos
  • Vit choklad

Så gör du:

1 hus
Hus:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till huset.
2. Häll ¾ av smeten i en trinagelform. Bred ut resterande på ett bakplåtspapper som ska användas som takpannor. Grädda mitt I ugnen 10 minuter.
3. Ta ut bakplåtspappret med smeten. Grädda triangelformen ytterligare 15 minuter.
4. Stansa ut takplattor och dörr.
5. Tag ut formen och låt den svalna innan du stjälper upp kakan.
 
Dekorera:
6. Dekorera huset med takpannor, färgat mandelsmör, smält vit choklad och kokos som snö.

Tips till receptet på mjukt pepparkakshus med mandelsmör & vit choklad:

  • Vid mandelallergi kan mandelsmöret uteslutas, eller bytas mot valfritt nöt- eller frösmör.
  • Huset håller flera dagar i kylen men bör inte stå framme flera dagar som vanliga pepparkakshus.
stående bild av pepparkakshuset med mandelsmör och vit choklad av anna winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook