Drömmen för hallon- lakritsälskare

FILM + RECEPT. Asså den här pannacottan. Älskar du kombinationen hallon/lakrits måste du bara testa den. Och det bästa av allt- den innehåller bara två ingredienser.

OBS: ÄNDRING I RECEPT. SE RECEPTRUTAN NEDAN.

Filmen med hallon-lakritspannacotta är faktiskt är min allra första film någonsin- och en liten pusselbit till Fixasjalv. Jag hade länge funderat på om det fanns något roligt sätt att ta favoritsmakerna i godispåsen ett steg längre. Först tänkte jag testa glass, men slutligen fastnade jag för pannacotta. Jag gjorde den till Elmer och Knut och när de slickade blev jag sugen på att dela receptet med andra hallon/lakritsskalle-älskare.

Och det kanske allra roligaste var att den blev jättepopulär. På bara några timmar hade den fått över 10.000 startade videovisningar på Facebook och tummarna, följarna, kommentarerna och delningarna öste in. Det var så himla roligt- både att filmkonceptet verkade funka och att min ursprungsidé visade sig uppskattas av många. 

Nog om det. Nu till själva huvudpersonen i fråga, den svartröda drömdesserten.

hallon-lakrits-1-jpg.jpg
hallon-lakrits2-jpg.jpg
hallon-lakrits-pannacotta-3-jpg.jpg

Hallon/lakrits-pannacotta

Du behöver

  • 4 dl vispgrädde
  • 20 hallonbåtar
  • 20 lakritsbåtar
  • Ev. några droppar röd karamellfärg

Så gör du:

OBS: ÄNDRING I RECEPT. Sedan jag gjorde den här filmen har gelatinet försvunnit i Hallon/lakritsskallar. Det betyder att pannacottan inte stelnar. Jag har såldes bytt ut hallonlakritsskallar mot hallonbåtar och lakritsbåtar. 

  1. Lägg hallonbåtarna i en hög och lakritsbåtarna i en annan.
  2. Börja med lakritslagret. Häll i grädde och lakritsbåtarna i en kastrull och koka upp. Fortsätt sjud på låg värme och rör då och då tills de har smält. För mig tog det ca. 20 minuter. Smälter de ändå inte helt, fast du har haft en ängels tålamod, kan du plocka bort dem eller köra smeten med mixerstav.
  3. Häll upp lakritssmeten i fyra fina glas och ställ in i kylskåpet minst 30 minuter- gärna längre.
  4. Under tiden- Upprepa punkt 2 för hallonsmeten.
  5. Häll hallonsmeten på den stelnade lakritspannacottan.
  6. In i kylen igen- åter minst 30 minuter
  7. Klipp ett litet snitt i fyra hallon-lakritsskallar och garnera glasen med
  8. Välkommen till hallon/lakrits-himlen

——————————————————-
Tycker du att den här hallon- lakritspannacottan verkar god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Morotskaka som ett sandslott

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x