Samarbeten & Copyright

Kommersiella samarbeten

Fixa Själv är Sveriges största hemmafixblogg med över 70.000 följare på Facebook och 17.000 följare på Instagram.

Min högsta prioritet är alltid mina läsare/tittare. Det innebär att jag personligen ska tycka om och kunna stå för allt redaktionellt innehåll (sponsrat som icke sponsrat) som jag publicerar på fixasjalv.se. Det innebär också att betalda samarbeten ska ha relevans för min målgrupp. Jag resonerar som så att produkterna/tjänsterna ska vara såpass relevanta att jag skulle kunna göra innehållet även om det inte var sponsrat.

Samarbetsformer
För trovärdighetens skull är det sponsrade innehållet- precis som mitt redaktionella innehåll- beskrivet med mina ord och presenterat med mitt manér. Exempel på produkter som passar bra för samarbeten med Fixasjalv är:

 • Filmer
  Där jag i sann Fixasjalv-anda skapar något med där era produkter är i fokus. Exempel på sponsrade samarbeten som jag har gjort är Polly-muggkaka, Supersnabba Oboy-bullar, Fidget spinner-målning och Geishakakor. Alla ovan nämnda filmer har gått väldigt bra och har fått med mellan 140.000 och 330.000 visningar på Facebook per film. Dessa filmer fungerar generellt väldigt bra med ett högt engegemang hos mina följare.
 • Text-tutorials
  Steg-för-steg-beskrivningar i text  liknande filmerna ovan fast i text och bild istället för i film. Dessa kombineras med fördel med filmen- som i exemplet med hur du fixar Dumlespindelgrottor till Halloween.
 • Kunskapsguider
  Kan exempelvis vara ”Pysselguide för förskolan”, ”Blocketguide- köp och sälj smartare” eller ”Bakbibeln för dig som älskar kladdkaka”.
 • Generella tips-inlägg
  T.ex. 7 tips för perfekt jordgubssylt, Så bakar du världens godaste morotskaka eller 4 sätt att pyssla med mjöl.


Allt innehåll som jag gör har stor relevans för målgruppen och dessutom, tack vare mitt gedigna arbete med sökmotorsoptimering (SEO), lång livslängd. 

Alltid annonsmärkt
Jag följer självklart marknadsföringslagen och märker därför alltid tydligt ut samarbeten. De filmer/artiklar som inte är märkta, men där jag ändå har använt specifika produkter är alltså INTE sponsrade.

Jag arbetar med sponsrade samarbeten/Native Advertising till vardags och vet hur viktigt det är med tydlig annonsmärkning för att behålla trovärdighet. Och tvärtemot vad många tror visar flera studier, bland annat den här undersökningen som marketing- och infuencerföretaget Markely nyligen genomförde, att sponsrade inlägg är lika framgångsrika som icke sponsrade inlägg. 

Sponsrade inlägg har också visat sig vara perfekt för social delning. Om de håller hög kvalitet och görs rätt vill säga. Det visar den här studien som Analyssajten TheMediaBriefing.com har låtit göra.

Övriga samarbeten och copyright

 • Är du bloggare, publicist, mediesajt eller liknande och känner att vi skulle kunna inleda ett fruktbart samarbete? Hör av dig så pratar vi mer. Det gäller även om du är en contentproducent, alltså en kreativ själ med förkärlek för fixande, exempelvis sy, påta i trädgården, snickra eller liknande och tror dig kunna bidra med värdefullt innehåll för Fixasjalvs besökare.
 • Du får gärna låna enstaka bilder, men behåll Fixasjalvs märkning på bilderna och hänvisa alltid till www.fixasjalv.se med länk och namn. Jag tillåter inte användning av hela beskrivningar, länka istället till bloggen.

  Du får gärna dela mina filmer, men de får inte laddas ner och användas på någon annan sida utan tillåtelse- utan endast länkas. Allt innehåll på Fixajalv.se är upphovsrättsskyddat.
 • Om du använder mina bilder/länkar till mina filmer vänligen skicka ett mejl till vivifixarsjalv(at)gmail.com.

Välkommen att kontakta mig på:

vivifixarsjalv(at)gmail.com

#JagSmygerInte är ett initiativ från Better Bloggers och visar på att jag stöder tydlighet kring sponsorskap och annonsmärkning.

Jag.smyger.inte