Vi kallar de här små godbitarna för ”hemliga chokladbollar”. Det är för att de innehåller en hemlig ingrediens som få skulle gissa vid ett smaktest, men som gör dem oemotståndligt krämiga.
Foto: Anna Winér
Den hemliga ingrediensen är avokado.
”Avokado i en sötsak?” tänker kanske du? ”Javisst” svarar jag som om det vore den naturligaste saken i världen. Och det är det faktiskt nästan. Förutom att avokadon är sprängfull med fina, nyttiga fettsyror, är den med sin nötiga, lite smöriga smak, perfekt i efterrätter.
Testa gärna smeten direkt efter att du mixat ihop den. Den är som en riktigt härlig chokladmousse med intensiv chokladsmak. Jag ska dock varna dig: smakar du smeten kanske det aldrig blir några bollar av den. Risken är stor att du liksom inte kan hejda dig från att bara smaka lite och lite till och helt plötsligt blir det inte några hemliga bollar.
PASSAR DE FLESTA
De här krämiga avokado -och chokladbollarna är både glutenfria och laktosfria. De är dessutom helt utan animaliska ingredienser och vitt socker och passar således de flesta.
ARTIKEL OCH RECEPT
Artikel och recept är skapat i gott samarbete med Anna Winér.
Se mer av hennes kreativa verk på hennes Instagram: anna_winer
Hemliga chokladbollar
Du behöver:
- 2 mogna avokados
- ½ dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk kokosolja
- Dadelsirap efter smak, beroende på hur söta du vill ha bollarna.
- GARNERING
- ½ dl kokosflingor
Så gör du:
20 STYCKEN
- Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare
- Ställ smeten i kylen någon timme för att stelna
- Forma bollar av smeten och rulla dem i kokos,
- Klart!
——————————————————-
Tipsa gärna dina vänner om de här krämiga och nyttiga chokladbollarna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här