Stäng
Sök

Underbart god kanelbullekladdkaka

RECEPT + FILM + TIPS. Kladdkaka och kanelbulle- det bästa av två världar i ett! Den här kanelbullekladdkakan är seriöst det GODASTE jag någonsin har bakat.

Se videon nedan

Älskade KANELBULLE, älskade KLADDKAKA. Om ni skulle ta och ingå ett äktenskap?

Den här kanelbullekladdkakan ser ut som en gigantisk kanelbulle och är helt fantastisk. Smörig smet som kryddats av nymald kardemumma och med en läcker fyllning av smör, kanel och socker. Dessutom är den väldigt enkel att FIXA SJÄLV.

Lämna gärna en kommentar i anslutning till filmen på Fixasjalv på Facebook- det är så kul att få veta vad ni tycker.

När smeten ser ut så här är man ju bara tvungen att provsmaka några skedar...

FYRA TIPS 

  1. Använd nymortlad kardemumma. Alltså inte pulver utan kardemummakärnor som du själv mortlar. Mycket finare och framförallt: MYCKET godare.
  2. Använd smör. Helt enkelt för att smör är godast.
  3. Tiden i ugnen som jag anger gäller en form med 28 cm i diameter. Har du en mindre form blir kakan tjockare och du behöver alltså längre tid i ugnen. Känn dig fram.
  4. Blir det kanelfyllning över? Den kommer att stelna något och bli som en kräm och kan med fördel serveras till kakan tillsammans med grädden. Närmare himmelriket kommer du inte!

Kanelbullekladdkakan blir verkligen som en GIGANTISK kanelbulle!

Är det bara jag som dör en smula av den här mumsiga, kladdiga synen?

Servera gärna med en klick vispgrädde som du har pudrat med kanel.

Elmer och Knut åt upp en halv kaka tillsammans.

Skriv ut

Fixasjalvs ljuvliga kanelbullekladdkaka

Du behöver:

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk kardemumma (helst mortlad)
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • FYLLNING
  • 25 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kanel
  • PÅ KAKAN
  • 3 msk pärlsocker

Så gör du:

12- 14 bitar

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något (om det inte har svalnat kan äggen koagulera).
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
  4. Häll smeten i en springform, 28 cm, klädd med bakplåtspapper. Observera att du behöver längre tid i ugnen om formen har 23 cm i diameter då hela kakan blir tjockare.
  5. Smält smöret till fyllningen.
  6. Blanda till fyllningen av smält smör, socker och kanel
  7. Häll fyllningen i en "tornadoform" (se bild) över kanelbullekladdkakan så att den ser ut som en jättestor kanelbulle
  8. Strö över pärlsocker
  9. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka.
  10. Låt kakan svalna i formen
  11. Servera gärna med vispad grädde som du har pudrat med lite kanel
  12. Välkommen till kakhimlen!

TIPS: kladdkakebuffé
Min Ballerinakladdkaka och Snickerskladdkaka är perfekta komplement om du vill servera en kladdkakebuffé i jätteformat. Orkar du inte baka allt själv så fixa ett knytkalas där du lejer ut några kakor till kompisar.

--------------------------------------

Tycker du att den här kanelbullekladdkakan verkar mer än god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook