Sök

Underbar Marianne-fudge

RECEPT + FILM. Julens godaste fudge är signerad Marianne. På bara fyra ingredienser fixar du en krämig mintchokladfudge som smälter i munnen. Sätt en polkagriskäpp i chokladen och du har basen till den bästa varma chokladen du någonsin smakat.

I samarbete med Fazer

Det här receptet är en sammanslagning av två personliga favoriter: chokladfudge och Marianne. Resultatet blev så sagolikt gott att jag bara måste dela med mig i en film. Att den är superenkel att fixa själv är en grym bonus i juletider.

Den här fudgen fullkomligt smälter i munnen. Ett favoritgodis som har en rykande åtgång.

PRESENT- OCH JULKALENDER
Slå in chokladfudgen i en fin ask eller i cellonfanpapper och ge bort i present eller julklapp. Eller varför inte stoppa i julkalendern (se 50 tips på saker att fylla julkalendern med). OBS: Ska du ha fudgen i julkalendern så lägg den i en liten påse och fyll luckan samma dag som den ska öppnas. 

VARM MARIANNE-CHOKLAD
Som om inte Marianne-fudgen var nog slog jag ett till lyckokast. Jag satte polkagriskäppar i några av fudgebitarna och rörde ner dem i varm mjölk för att få en extra lyxig varm choklad. Och dra på trissor vad gott det var!!! Den varma chokladen blev mycket rikare och krämigare än vanlig Oboy-variant. Dessutom satte mintsmaken en extra julig touche på drycken. 

 

Häng bitarna på koppkanterna för en fin servering.

Skriv ut

Mariannes ljuvliga fudge

Du behöver:

  • 25 gram smör
  • 250 gram Fazer mörk bakchoklad
  • 1 burk (1 burk (397 g) kondenserad mjölk, sockrad
  • 1 påse (24 st) Marianne

Så gör du:

  1. Dela chokladkakan i mindre bitar 
  2. Lägg smöret och chokladbitarna i en bunke
  3. Smält i mikron eller över vattenbad
  4. Häll i den söta, kondenserade mjölken i chokladsmöret
  5. Krossa Marianne-chokladen med något hårt. Ett tips är att ha kvar pappret på godisarna. Dels går inte påsen sönder lika lätt när du krossar dem, dessutom är det lätt att ta av papprena efteråt
  6. Häll i ca 2/3 av Marianne-krosset i smeten och rör
  7. Häll upp fudgesmeten i en bakplåtspappersklädd avlång brödform
  8. Toppa med resterande Marianne-kross
  9. Ställ kallt och låt stelna. Låt gärna stå minst två timmar
  10. Vill du göra varmchoklad-kuber sätter du i polkakäpparna efter cirka 30 minuter. Då har smeten stelnat lite och käpparna står rakt och fint
  11. Skär kuber
  12. Ät. Njut!
  13. Eller stoppa i en chokladpolkaläpp i varm mjölk, ös på lite grädde och drick. Njut!

FLER MARIANNE-RECEPT
Kan du inte få nog av Marianne? I Fazers egna receptbank hittar du en massa härliga bakrecept baserade på deras godissortiment. Bland alla goda recept hittar du bland annat den här Marianne-cheescaken som ser helt fantastisk ut.

--------------------------------------

Tycker du att den här Marianne-fudgen verkar mer än god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook