Sök

Läckra frukt- och bärklubbor

FILM + RECEPT. Nyttiga klubbor. Ja, du läste rätt. De här läckra klubborna består till 100% av frukt och bär. Perfekt godis alla dagar i veckan!

Se videon nedan

Att komma på nya roliga recept som förhöjer och/eller förenklar livet är bland det bästa jag vet. De här frukt- och bärklubborna är en utveckling av mina frukt-och bärremmar som har blivit en favorit hos många av er. 

Tanken är att skapa hälsosamma alternativ för de som inte äter godis eller kanske bara vill byta ut godiset mot någon nyttig variant då och då. 

Alla som vill ha  en sån här magisk CIRKUSKLUBBA räcker upp en hand!

VARIERA SMAKERNA
När det gäller val av frukt och bär är det bara din fantasi som sätter gränser. Tänk alla sorter som man kan få en krämig puré av. Den här gången körde jag tre varianter: hallon, kiwi och mango. I de fall där basen är lite surare (hallon och kiwi) tillsatte jag en banan för att få naturlig extra sötma.

Exempel på passande frukter/bär:
Blåbär
Hallon
Jordgubbar
Mango
Banan
Persika på burk i fruktjuice
Päron på burk i fruktjuice
Kiwi (för lika grön färg som i filmen, tillsätt lite grön karamellfärg)
Äpplepuré (finns både ekologisk och sockerfri i välsorterade butiker)
Eller varför inte blanda flera olika?

Exempel på passande smaksättningar:
Vaniljpulver
Kanel
Kardemumma
Smakessens (jordgubb, fläder, kiwi etc)
Kokos

 

EN SUCCÈ FÖR ALLA SOM INTE ÄTER GODIS
De här frukt- och bärklubborna är ett ypperligt substitut för det sockerstinna och e-nummerrika lördagsgodiset. Klubborna är också jättebra till små barn med storasyskon som äter godis. Det är inte lätt att alltid vara den som aldrig får smaka så de här färggranna, söta klubborna kommer att göra succé.

 

Skriv ut

Härliga frukt- och bärklubbor

Du behöver:

  • 500 gram bär eller frukt
  • 1 mogen banan (valfritt)

Så gör du:

50 GRADER VARMLUFTS UGN

Cirka 20 klubbor eller en plåt remmar

  1. Mixa frukten/bären till en slät puré
  2. Släng med en banan om du vill ha lite sötma (gäller särskilt osockrade bär)
  3. För klubbor: Lägg klubbpinnar/glasspinnar på en plåt som du har täckt med bakplåtspapper. Häll ut en rund klick fruktpuré på varje pinne
  4. För regnbågsremmar: Bred ut puréen på en plåt som du har täckt med bakplåtspapper. Variera de olika färgerna
  5. Sätt på ugnen på 50 grader varmluftsugn och skjuts in i ugnen. Sätt en sked i springan för ugnsluckan så att luckan är lite öppen hela tiden.
  6. Torka 9-12 timmar. Tiden varierar beroende på hur effektivt ugn du har. 
    Purén ska ha blivit ett läder och vara torrt helt igenom
  7. Ta bort bakplåtspappret.
  8. Klubborna är klara att ätas som de är. Lädret klipps till remmar.
  9. Förvara i tätslutande burk eller påse

OCH HUR SMAKAR KLUBBORNA?
Jag skulle säga att de flesta smakar som syrligt godis. Varianterna med mango och konserverad frukt på burk är sötare än exemelvis bär. Jag tycker att enbart bär blir för surt och tillsätter en eller två mogna bananer för att få naturlig sötma. Prova dig fram till en nivå som passar dig. Konsistensen är ungefär som godisremmar i butik. Ganska mjuk och seg.

FÖRVARING
Förvara såväl klubbor som remmar i tätslutande påsar eller burkar. Jag har fått frågan hur länge de håller, men ska jag vara ärlig så vet jag inte. De tar alltid slut på mindre än en vecka hemma hos oss, så jag har aldrig behövt testa.

PINNAR TILL KLUBBORNA
Flera har frågat vart jag har hittat klubbpinnarna. Jag har köpt mina klubbpinnar hos Make And Create som säljer en mängd olika pysselprodukter. Det går också bra att använda glasspinnar eller grillspett av trä som du delar på mitten.

Tror du att dina vänner skulle uppskatta frukt- och bärklubborna? Dela gärna artikeln genom att trycka på "dela-knappen" nedanför.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook