Sök

Fluffigaste äggen i stada

Stekt ägg i all ära, men risken är att det blir tråkigt efter sjuttielfte gången. Här visar jag hur du enkelt piffar till din helgfrukost.

Love and eggs are best when they are fresh

/Russian Proverb

Se videon nedan

På helgerna, när det är lugnt och skönt (nåja), vill jag gärna äta en långfrukost och då är ägg i olika former ett givet inslag. 

Efter ett antal olika försök har jag kommit på hur man gör DEN PERFEKTA äggröran- den smakar så gott att man kan tro att hönorna ätit rysk kaviar. Mer om den en annan gång.

Nu ska jag visa mitt senaste påfund- stekt fluffigt ägg. Det här är en tillagningsmetod som ger krispig äggvita och krämig ägg-gula. Prova att servera det som överrakningsfrukost till någon du tycker om.

Skriv ut

Fluffiga ägg

Du behöver:

  • 4 ägg
  • 2 krm flingsalt
  • 2 msk smör att steka i

Så gör du:

4 portioner

  • Separera äggulorna från äggvitorna
    Fixa själv-tips: ska du steka många fluffiga ägg kan du med fördel använda en tom petflaska för att separera gulan från vitan. Knäck äggen i en skål. Tryck på petflaskan och använd vakumet som uppstår i flaskan till att suga upp gulorna en i taget. Lägg dem i äggskalen.

  • Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Tillsätt gärna lite flingsalt.

  • Sätt på plattan på medelvärme. Klicka i de fluffiga äggvitorna, ungefär i samma form som vanliga stekta ägg

  • Lägg försiktigt i ägg-gulorna i mitten av vitorna

  • På med ett lock och fortsätt tillaga på medelvärme ca fem minuter (inte längre- då riskerar fluffet att sjunka ihop). Kolla gärna efter tre minuter.

  • Är de inte klara enligt dina önskemål så fortsätt steka på låg värme utan lock tills du är nöjd med konsistensen på ägg-gulan.

  • Njut!

Tror du att dina vänner skulle uppskatta stekta fluffiga ägg? Dela gärna artikeln genom att trycka på "dela-knappen" nedanför.
-------------------------------------------------------

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook