16 smarta hacks i bilen

Är det något ställe där man behöver en massa smarta hacks så är det i bilen. I samarbete med Nya Renault Clio bjuder jag på 16 bilhacks som gör din vistelse i bilen enklare, roligare, säkrare och smartare.

16 bilhacks i samarbete med Renault

 

16-smarta-hacks-i-bilen-01-jpg.jpg

Ni som följer mig på @mammasanningar vet att jag är en ganska orolig bilförare. Ni har kunnat se mig göra misslyckade fickparkeringar, förirra mig bland bergstoppar och tvärbromsa både en och två gånger.

Därför är jätteglad över det här samarbetet med Nya Renault Clio. Jag har fått testköra bilen en vecka och är helt såld. Det jag älskar allra mest är det nya förarhjälpsystemet som underlättar min fickparkering, ökar säkerheten och har en massa funktioner som förenklar min körning. Nya Renault Clio är alltså bra både för min körning och för mina nerver.

Här kommer mina 16 bilhacks som gör tiden i bilen enklare, roligare, säkrare och smartare. 

1. Nödpengar

Ha alltid ett par hundralappar på ett hemligt ställe i bilen för de tillfällen då du glömt kortet hemma och det uppstår en nödsituation.

2. Överraskningspåsar

Små överraskningar gör resan mer spännande för barnen! Fyll små påsar med roliga saker som små leksaker och pyssel. Skriv på påsarna när de får öppnas. Det behöver inte vara nya saker utan spänningen ligger i överraskningen.

3. Låt bilen fickparkera själv

RENAULT CLIO-HACK. Fasar du, precis som jag, för att fickparkera? Med Nya Renault Clio kan du andas ut. Den har nämligen funktionen Easypark som innebär att du endast sköter pedalerna och växellådan. Bilen sköter styrningen och med hjälp av sina sensorer parkerar den enkelt och smidigt på egen hand. 

4. Bil-Bingo

Roliga lekar gör att resan känns snabbare. Skriv ut mitt bilbingo gratis och spela under färden. Kolla ut genom fönstret och håll utkik efter sakerna på brickan. När man ser något av oblekten ropar man ut det, exempelvis ”fågel”. Då kan ingen annan i bilen kryssa av den fågeln. Tips: Laminera brickorna så håller de längre.

Skriv ut binobrickorna gratis här >>

5. Bästa bärhjälpen 

Avskyr du, som jag, att gå flera gånger för att få in all packning ur bilen? Ha en pinne (typ sopkvast eller skaft till skurmopp) i bilen så kan du enkelt bära in många påsar samtidigt.

6. Håll koll på prylarna

En skoorganisatör håller inte bara ordning på skorna utan också på barnens prylar i bilen. Sätt den på sätet framför i baksätet och fyll med saker som barnen behöver (snacks, gosedjur, leksaker, kortspel, småpengar, våtservetter etc.) Tänk på att fästa den ordentligt så den inte lossnar under färden.

.

7. Bilen låser sig själv

RENAULT CLIO-HACK. Jag vet inte hur ofta jag frågar mig själv om jag låst bilen eller inte. Med Nya Renault Clio slipper jag oroa mig eftersom bilen låser sig själv. Har man nycklarna på sig så låser den sig automatiskt när man är 10 meter ifrån den.

8. Mota åksjukan i grind

Förbered ett åksjukekit som är lättillgängligt i bilen. Snacks, åksjukearmband, kräkpåsar, våtservetter och halstabletter är några bra tips på vad du kan ha i ditt åksjukekit.

9. Tärningsspel

Går det att spela tärningsspel på resan utan att tärningarna riskerar att försvinna? Jajamen. Ha tärningarna i en plastburk med lock. Istället för att ”slå” tärningarna så skakar du burken och ser vad tärningarna visar genom plastlocket. 

 

10. Upptäck oväntade fotgängare

RENAULT CLIO-HACK. Klart att man har ögon i nacken som mamma. Med Nya Renault Clios fyra kameror som filmar i 360 grader har jag det i alla fall! Dessutom finns en fotgängardetektor som varnar ifall det dyker upp en oväntad fotgängare eller cyklist. Som om det inte vore nog så bromsar bilen automatiskt också.

11. Inget mer spill!

Placera en muffinsform som hållare till drycker i baksätet. Drickorna står stadigt och formen är också perfekt för nycklar, pengar och andra småsaker.

12. Håll maten varm

Brukar du jäkta hem för att hålla hämtmaten varm? Starta rumpvärmaren på passagerarsätet och placera maten där så håller du den varm tills du är hemma.

13. Håll automatiskt avstånd

RENAULT CLIO-HACK. Är du orolig för att inte ha tillräckligt stort avstånd till bilen framför? Med Renault Clio-nyheten ”Highway and Traffic Jam Companion”, som styr bilens hastighet, håller du automatiskt säkerhetsavstånd samtidigt som din bil centreras i körfältet.

14. Nödkläder

Ha en påse med extrakläder/filtar i bagageluckan ifall det skulle uppstå en nödsituation och ni skulle bli stående. Ett par extra byxor till barnen kan också vara bra om inte hinner till toaletten.

15. Nödkissflaska

Apropå att inte hinna till toaletten. En tom petflaska har räddat oss flera gånger när barnen blivit akut kissnödiga på motorvägen. Låt helt enkelt barnen kissa i flaskan om ni inte har möjlighet att stanna. Det här knepet funkar begripligt nog endast för pojkar och om det sitter någon vuxen bredvid. 

16. Framme snart?

”Är vi framme snart” är förmodligen den vanligaste frågan som någonsin ställts i en barnfamiljsbil. Fäst en karta eller en enkel remsa med startpunkt och slutmål markerade. Skriv även ut olika platser på linjen som ni ska köra förbi. När barnen frågar kan du enkelt svara och de kan se på linjen hur långt ni har kvar.

Testa Nya Renault Clio 

Renault lagt ned mycket kraft på begreppet som de kallar ”Easy Life” i Nya Clio. En massa smarta funktioner som underlättar körningen UTAN att tekniken känns krånglig. Det är systemet som sköter det krångliga, så att jag kan fokusera på att köra utan att oroa mig. Och det märks tydligt.

Det kan vara svårt att få fram alla fördelar i en text. Därför är ju det allra bäst att  testa själv. Går du i bilköpartankar rekommenderar jag starkt att söka upp din närmaste återföräljare och provköra Nya Renault Clio. 

 

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Snabb och enkel 1-1-2 pudding

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x