12 smarta hacks i bilen

Är det något ställe där man behöver en massa smarta hacks så är det i bilen. Här bjuder jag på 12 bilhacks som gör din vistelse i bilen enklare, roligare, säkrare och smartare.
16-smarta-hacks-i-bilen-01-jpg.jpg

Ni som följer mig på @mammasanningar vet att jag är en ganska orolig bilförare. Ni har kunnat se mig göra misslyckade fickparkeringar, förirra mig bland bergstoppar och tvärbromsa både en och två gånger..

MEN! Här kommer 12 bilhacks som gör tiden i bilen enklare, roligare, säkrare och smartare. 

1. Nödpengar

Ha alltid ett par hundralappar på ett hemligt ställe i bilen för de tillfällen då du glömt kortet hemma och det uppstår en nödsituation.

2. Överraskningspåsar

Små överraskningar gör resan mer spännande för barnen! Fyll små påsar med roliga saker som små leksaker och pyssel. Skriv på påsarna när de får öppnas. Det behöver inte vara nya saker utan spänningen ligger i överraskningen.

3. Bil-Bingo

Roliga lekar gör att resan känns snabbare. Skriv ut mitt bilbingo gratis och spela under färden. Kolla ut genom fönstret och håll utkik efter sakerna på brickan. När man ser något av oblekten ropar man ut det, exempelvis ”fågel”. Då kan ingen annan i bilen kryssa av den fågeln. Tips: Laminera brickorna så håller de längre.

Skriv ut binobrickorna gratis här >>

4. Bästa bärhjälpen 

Avskyr du, som jag, att gå flera gånger för att få in all packning ur bilen? Ha en pinne (typ sopkvast eller skaft till skurmopp) i bilen så kan du enkelt bära in många påsar samtidigt.

5. Håll koll på prylarna

En skoorganisatör håller inte bara ordning på skorna utan också på barnens prylar i bilen. Sätt den på sätet framför i baksätet och fyll med saker som barnen behöver (snacks, gosedjur, leksaker, kortspel, småpengar, våtservetter etc.) Tänk på att fästa den ordentligt så den inte lossnar under färden.

.

6. Mota åksjukan i grind

Förbered ett åksjukekit som är lättillgängligt i bilen. Snacks, åksjukearmband, kräkpåsar, våtservetter och halstabletter är några bra tips på vad du kan ha i ditt åksjukekit.

7. Tärningsspel

Går det att spela tärningsspel på resan utan att tärningarna riskerar att försvinna? Jajamen. Ha tärningarna i en plastburk med lock. Istället för att ”slå” tärningarna så skakar du burken och ser vad tärningarna visar genom plastlocket. 

 

8. Inget mer spill!

Placera en muffinsform som hållare till drycker i baksätet. Drickorna står stadigt och formen är också perfekt för nycklar, pengar och andra småsaker.

9. Håll maten varm

Brukar du jäkta hem för att hålla hämtmaten varm? Starta rumpvärmaren på passagerarsätet och placera maten där så håller du den varm tills du är hemma.

10. Nödkläder

Ha en påse med extrakläder/filtar i bagageluckan ifall det skulle uppstå en nödsituation och ni skulle bli stående. Ett par extra byxor till barnen kan också vara bra om inte hinner till toaletten.

11. Nödkissflaska

Apropå att inte hinna till toaletten. En tom petflaska har räddat oss flera gånger när barnen blivit akut kissnödiga på motorvägen. Låt helt enkelt barnen kissa i flaskan om ni inte har möjlighet att stanna. Det här knepet funkar begripligt nog endast för pojkar och om det sitter någon vuxen bredvid. 

12. Framme snart?

”Är vi framme snart” är förmodligen den vanligaste frågan som någonsin ställts i en barnfamiljsbil. Fäst en karta eller en enkel remsa med startpunkt och slutmål markerade. Skriv även ut olika platser på linjen som ni ska köra förbi. När barnen frågar kan du enkelt svara och de kan se på linjen hur långt ni har kvar.

 

 

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkla julkakor på 30 sekunder

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x