Cookies är ju alltid populärt. Tyvärr innehåller de oftast både vetemjöl och nötter, vilket gör att gluten- och nötallergiker inte kan äta dem.
Därför blev jag väldigt glad när jag hittade de här kakorna. Enkla att fixa, bara fem ingredienser och utan såväl mjöl som nötter.
Glutenfria Fudge Cookies
Du behöver:
- 5 dl florsocker
- 1 dl kakao
- 1 krm vaniljpulver
- 3 små äggvitor
- 150 gram chokladknappar
Så gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Rör ihop florsocker, kakao och vaniljpulver
- Tillsätt äggvitorna och rör till en krämig smet
- Tillsätt slutligen chokladknapparna och rör en sista gång
- Använd matskedar och lägg upp matskedsstora smetklickar på en bakplåtspappersklädd plåt.
- In i ugnen cirka 12 minuter
- Mums!
————————————–
Tipsa gärna dina vänner om de här enkla och glutenfria brownie-kakorna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här