I samarbete med Polly
Se filmen nedan
Har du testat att baka med Polly någon gång? Om inte så är det på tiden nu. Polly är ett riktigt drömgodis att använda i bakning, både när det gäller smak och konsistens. Bakverken blir marshmallowaktigt sega, fast med den goda karaktäristiska arrak/vaniljsmaken som bonus (om du väljer original-Polly).
BAKA OCH VINN EN KÖKSMASKIN FRÅN BOSCH
Och som om det inte vore nog. Just nu har du också chans att vinna en av tio köksmaskiner från BOSCH MUM5 CreationLine (värde 3998 kronor) och gigantiska muffinsar fyllda med Polly om du bakar något med Polly och postar en bild på ditt mumsigaste Polly-bakverk under #bakamedpolly på Instagram. (Har du ett stängt konto kan du också delta genom att skicka in din bild till bakamedpolly@cloetta.se).
Till skillnad från många andra tävlingar är det inte snyggaste bild som automatiskt vinner utan det här är en tävling där påhittighet och kreativitet uppmuntras. En tävling helt i min smak alltså 🙂
I samarbete med Polly har jag fått den stora äran att ta fram tre härliga Polly-recept. Jag funderade länge innan jag bestämde mig. Jag ville hitta recept där både smak och konsistens verkligen framkommer.
Den här kakan riktig favorit i Pollytappning, nämligen muggkaka. Det är ingen hemlighet att jag älskar kladdiga, sega kakor som går snabbt att slänga ihop och den här kakan är ruskigt god.
Mina två andra recept hittar du här:
Pollyfluffins- kladdkakemuffins med Pollyfluff
Ljuvlig Pollydipp med bara 3 ingredienser
Jag skulle säga att det är tre ingredienser som tar den här muggkakan från god till outstanding:
TRE FRAMGÅNGSINGREDIENSER:
1. Polly såklart
2. En blandning av strösocker och farinsocker. Farinsocker ger kakan en knäckig, lite kolaaktiga smak som för tankarna till gigantiska amerikanska cookies.
3. Lite salt. Jag kan inte tjata nog om en gnutta salts betydelse för att lyfta smaken i bakverk med choklad.
AVNJUTS BÄST DIREKT
Den här Pollykakan är ljuvlig som den är, men ännu bättre med en klick vaniljglass till. Och se till att äta den med en gång. Det viktiga med bakverk som har tillagas i mikrovågsugnen är just att de bör ätas direkt. Fast det ser jag egentligen inte som något problem. Man bakar ju dem oftast för att man är sugen NU.
Polly-muggkaka
Du behöver:
- 2 msk smör
- 1,5 msk strösocker
- 1,5 msk farinsocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 0,75 dl vetemjöl
- 0,25 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 8 Polly-godisar
Så gör du:
- Smält smöret i en mikrotålig mugg i 30 – 45 sekunder.
- Rör i strösocker, råsocker och vaniljsocker och tillsätt sedan ägget.
- Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt och rör snabbt ihop till en klumpfri smet.
- Vänd i Polly-godisarna och kör i mikron ca 45 sekunder (den kommer att svälla upp – bli inte rädd!)
- Känns den inte helt klar? Fortsätt köra i femsekundersintervaller.
- Ät direkt! Gärna med en kula vaniljglass till.
BAKA TILL FLER?
Vill du baka samma goda kaka till fler personer och har lite tid på dig kan du självklart dubblera/fyrdubbla receptet och tillaga Polly-kakan i en större form. Om du kör en större form i vanlig ugn gräddar du den på 180 grader i cirka 20 minuter, beroende på kakans storlek. Känn med en sticka och ta ut när kakan är torr (om du inte som jag vill ha den lite kladdig i mitten. I så fall tar du ut den tidigare).
Trots att det är en del Polly i kakan toppar jag med några extra. Inget måste men väldigt gott 🙂
POLLYFLUFFINS- Kladdkakemuffins med Pollyfluff
POLLYDIPP på bara 3 ingredienser
——————————————————-
Tipsa gärna dina vänner om den här Polly-muggkakan och tävlingen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här