Även om det är väldigt färgglatt och härligt att bjuda på frukt och bär till efterrätt kan det ibland kännas lite vardagligt och tråkigt.
Vill du ta fruktefterrätten till en helt ny nivå ska du testa den här Pollydippen- gjord på bara 3 ingredienser. Perfekt att ha i mitten på fruktfatet. Ge gästerna varsitt grillspett och låt dem välja sina favoritfrukter som de sedan doppar i Pollydippen.
GÖR DIPP AV VALFRITT GODIS
Polly kan såklart bytas ut mot annat favoritgodis. Andra godissorter som fungerar är exempelvis Dumle, Ahlgrens bilar, Ferraribilar, Zoo, gelehallon, Fox-kolor, Geisha, Hallon/Lakrits-skallar, sura persikor, banana skids, Plopp och vanlig choklad. Ta samma mängd valfritt godis som du tar Polly i receptet nedanför och använd samma smältningsmetod.
Ljuvlig Pollydipp
Du behöver:
- 200 gram Polly (1 påse)
- 3 dl vispgrädde
- 100 g neutral färskost (ex Philadelphiaost)
- Frukt och bär
Så gör du:
- Blanda grädde och Polly i en kastrull och värm på svag värme under omrörning.
- Det fårinte koka! När Pollyn smält, ställ i kylskåp 5-6 timmar (gärna över natten. Det går att snabbkyla i frysen, men håll koll så att fluffen inte fryser till glass))
- Vispa fluffigt!
- Vänd i färskosten i Polly-fluffet och vispa i ca 20 sekunder.
- Skär frukterna i bitar.
- Doppa i Pollydippen och njut!
Den största faran med den här dippen är att den tar slut innan du hinner servera den 🙂
——————————————————-
Tipsa gärna dina vänner om dn här Pollydippen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här