Skapat av Anna Winér @anna_winer
Smaken är ljuvligt fruktig på denna läskande glassen och gör sig riktigt bra en varm sommardag. Den passar dessutom att servera till alla då den är helt fri från animaliska produkter, sötningsmedel, färgämnen eller tillsatt socker.
Grädden/yoghurten gör glassen krämig i konsistensen, men förvarar man den länge i frysen kommer den bli isigare på grund av all vätska i melonen. Tänk därför på att servera den direkt när du gjort den.
Tips:
- Tänk på att lägga melonbitarna i frysen några timmar innan du ska göra glassen så de hinner frysa.
- Du kan frysa in överbliven glass och ta fram vid ett senare tillfälle. Den blir dock inte lika krämig som när den är nygjord.
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!
Allergi och kost:
Inga animaliska produkter
Glutenfri
Fria från nötter och mandel
Inget tillsatt socker eller sötningsmedel
Inga konstgjorda färgämnen
Melon & hallonglass
Du behöver:
- Glass:
- 3 dl vattenmelon frusen i bitar
- 2 dl frusna hallon
- 1 dl valfri vegetabilisk grädde/yoghurt
- Sötning efter smak, ex någon dadel.
Så gör du:
2 portioner
Glass:
- Gröp ur vattenmelonen och lägg melonbitarna i en påse i frysen. Spara melonskalet så du kan servera glassen ifrån den som skål.
- Mixa den frusna melonen med frusna hallon, valfri grädde/yoghurt och sötning till en krämig glass.
- Fyll melonskalet med glasen och servera!
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här
😍😍😍