Skapat av Anna Winér @anna_winer
1 magisk ingrediens till tortillabröden
Den hemliga ingrediensen för att göra tacobröden är torkade linser! Genom att låta linserna ligga i blöt och sedan mixa dem får du en perfekt smet att steka bröd av. Det är riktigt enkelt och blir himla gott!
Tortillabröd på torkade röda linser
Jag använde röda linser till bröden på bilden, men även andra sorter fungerar perfekt! Med andra sorter får du även andra färger på bröden, vilket kan vara roligt till lite festligare tillfällen eller kalas.
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!
Tortillabröd
Du behöver:
- 2,5 dl torkade linser
- 4,5 dl vatten
- Salt och peppar efter smak
Så gör du:
12 stycken
1. Blanda linserna med vattnet i en burk med lock, låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar.
2. Mixa sedan linserna och vattnet till en fluffig smet. Tillsätt salt och peppar efter smak.
3. Häll ca 0,5 dl smet i ett stekjärn på medelvärme, sprid ut det med en sked.
4. Låt smeten steka tills den börjar se torr ut. Vänd och stek ytterligare någon minut på andra sidan. Upprepa med all smet.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här
Lite som en blandning av pannkaka och vetetortilla. Jag gjorde en snabb variant och hällde på kokhett vatten och mixade sedan efter en halvtimme. Nästa gång ska jag prova blötlägga dom över natten. Smakar helt okej och tycker definitivt den förtjänar en plats på matbordet.
Tack för tipset!