Fylld chokladboll: chokladbollssemla

Krämig chokladboll fylld med mandelsmör och kokosgrädde! Fri från gluten, animaliska produkter och vitt socker gör den oslagbar. Receptet på de här semlorna, eller de påskiga kokosäggen, är verkligen underbart gott.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a7274-jpg.jpg

Nyttig chokladboll med fyllning

Ingredienserna till chokladbollen i det här receptet är hälsosamma, men resultatet blir fortfarande riktigt krämigt och med en god sötma. Med kokosgrädde och mandelsmör blir chokladbollen helt oslagbar!

k9a7267-jpg.jpg

Chokladbollssemla på valfri smet

Chokladbollen går självklart att göra på vilken smet som helst. Har du ett favoritrecept på chokladbollar så välj det! Det här receptet är till för att inspirera och även för dem som vill ha en chokladboll som de allra flesta tål oavsett allergi eker kosthållning.

Fylld chokladboll: chokladbollssemla

Du behöver

  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 100 g veganskt smör eller margarin
  • 1 dl Nicks use like sugar
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe, eller vatten
  • Tillbehör:
  • Kokos, att rulla i
  • Mandelsmör
  • Kokosgrädde

Så gör du

1. Mixa alla ingredienser till en deg. (Kyl smeten väl, gärna över natten, eller tillsätt mer havregryn om den blev för lös.)
2. Rulla degen till bollar i kokos och dela varje boll i två delar.
3. Bred nötsmör och kokosgrädde på ena halvan och lägg på ”locket”!

Tips! Du kan blanda kokosolja med flytande kokosolja till en lagom mjuk konsistens och använd istället för smör/margarin.
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

7 tips på vad du kan byta äggen mot

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x