3 glasstoppings på 2 ingredienser

Glass och segt godis är allt som behövs för dessa läckra glassarna med fina toppings. Av godiset gör du enkelt krämig glassås och krispiga flarn snabbt. Toppa med hackade godisar och det blir komplett! Perfekt till sommarens fika eller kalas.
k9a0380-jpg.jpg

Snabba och enkla godisflarn på 1 ingrediens

1. Lägg segt godis eller polkagrisar på ett bakplåtspapper med stora mellanrum och grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 4 minuter. Håll ett öga på dem och ta ut när de har smält helt. 

2. Låt flarnen svalna innan du tar loss dem och serverar dem till glassen.

k9a0330-jpg.jpg
k9a0329-jpg.jpg

Glassås av godis på 2 ingredienser

1. Hacka segt godis eller krossa polkagrisar och lägg i en mikrosäker skål. 

2. Till 1 dl hackat godis tillsätter du ca 4-6 msk smält glass eller grädde. 

3. Mikra 1,5 minut på medeleffekt, ta ut och rör om och upprepa tills allt godis smält och du har en slät godissås. 

4. Låt såsen svalna. Är den för stel tillsätter du mer smält glass eller grädde och mikrar igen.

k9a0363-jpg.jpg

Tips på godis till glassås och flarn

Jag testade att göra flarn och sås på polkagrisar, segt lakritsgodis och sega fruktgodisar. Alla tre funkade perfekt och blev riktigt gott! 

k9a0354-jpg.jpg

Serverings-hack: servera glassen i muffinsformar

Hur smart är det inte att låta barnen fylla muffinsformar av silikon med glassen och tillbehören? De är lagom stora och håller även om de skulle råka åka i golvet. Dessutom blir de himla söta och färglada nu till sommaren.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Snabba plättar av pasta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x