Ni som följer mina Instagramkonton Mammasanningar och Fixasjalv vet hur mycket jag älskar mjölkchoklad. När jag nu fick chansen att skapa min egen drömsmak tvekade jag inte en sekund.
Vivis pigg-choklad med kaffe
- 200 gram mjölkchoklad
- En form för att gjuta chokladen
- Kaffepulver
- Kaffebönor
1. Hacka och smält chokladen
Hacka chokladen i mindre bitar och smält den antingen i ett vattenbad eller i mikron.


2. Blanda choklad med kaffepulver
Blanda ner kaffepulver i den smälta chokladen och rör runt väl. Jag tog en rågad matsked kaffepulver till 200 gram choklad och det blev ganska stark kaffesmak. Är du riktigt trött kan du öka mängden något.
3. Häll chokladen i formen
Fördela chokladen i formen och jämna till med en kniv. Slå gärna formen i bordet så chokladen fördelar sig jämnt och så luftbubblorna försvinner.
4. Toppa med kaffe och ställ kallt
Dekorera chokladkakan med kaffepulver och kaffebönor. Jag valde att öka styrkan från den ena sidan till den andra. På det viset kan jag bryta en bit baserat på hur trött jag är och hur mycket kaffeenergi jag behöver.
Låt sedan chokladen stelna i kyskåpet minst 45 minuter.
5. Bryt en bit och njut!
Ta fram chokladen och lossa den från formen. Bryt en ordentlig bit (eller två) från den sida du önskar och NJUT!…
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!